Kelly vil kopiere fotballklubbene

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Den irske verdensmesteren er lei etter nok et tapt stortalent.

15.11.10 12:54

- Dessverre finnes det ikke overgangssummer, noe som er skuffende, konstaterer verdensmester Sean Kelly overfor cyclingnews.com.

Iren har nettopp konstatert at Matt Brammier forlater hans An Post-Sean Kelly-tropp, og sykler for HTC-High Road neste sesong.

Og det uten at Kelly sitter igjen med en krone.

Kompensasjonen mangler
Dersom dette hadde skjedd innenfor fotballens verden, hadde den irske talentfabrikken sittet igjen med utdanningskompensasjon.

Så langt har man ennå ikke kommet i sykkelsporten.

- Dette er noe UCI (det internasjonale sykkelforbundet) må kikke nærmere på. Vi tar var på en rytter i to år, og så kommer et stort ProTour-lag og plukker opp rytteren. Jeg mener bestemt at kontinentallaget burde blitt kompensert for en slik overgang, sier Kelly.

- Trist for sponsorene
Brammier er irsk mester på landeveien av året og har signert en ettårig avtale med Bob Stapletons mannskap.

Kelly er glad på rytterens vegne, men synes selvsagt det er kjedelig å miste arvesølvet.

- Når en rytter får et tilbud fra et slikt lag, er det helt sjanseløst å holde på ham. Man ikke laste noen for å hoppe på den sjansen. For Brammier er dette en ideell situasjon, erkjenner han.

An Post-Sean Kelly har tidligere fostret talenter som Steven Van Vooren (Topsport-Vlaanderen), Daniel Lloyd og Dan Fleeman (begge til Cervélo TestTeam).

- På den ene siden er dette målet vårt. For sponsorene hadde det selvsagt vært stort å ha den irske mesteren (Brammier) i rekkene våre også neste sesong.

PS! Unntaksvis opplever man også overgangssummer eller at ryttere kjøper seg ut av kontraktene av egen lomme innenfor sykkelsporten. På generell basis forekommer imidlertid ikke vanlige overgangssummer - slik man ser i fotballen - dessuten bytter rytterne oftere lag og sitter gjerne på kortere kontrakter.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.