RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Kenteris: - Det var en ulykke

Sist oppdatert:
Den greske sprinteren Kostas Kenteris nekter for at han forfalsket en motorsykkelulykke etter at han fant ut at han hadde misset en dopingtest før Aten-OL begynte i sommer.

Kenteris og den kvinnelige sprinteren Katerina Thanou vil i løpet av uka få vite om de blir tiltalt eller ikke. Deler av etterforskningen er sentrert rundt hvorvidt duoen iscenesatte ulykken eller ikke.

- Ulykken skjedde. Jeg ble gal da jeg fant ut at jeg hadde misset en dopingtest, og jeg ville skynde meg til OL-landsbyen. Etter ulykken fortalte jeg sykehuset, som var et OL-akkreditert sykehus, om å ringe IOC og be dem komme å teste meg der og da, men ingen dukket opp, sier Kenteris til den greske tv-kanalen Alter Television.

Media fant raskt ut om saken, og i dagene som fulgte, ble trykket på Kenteris og Thanou så stort at de til slutt valgte å trekke seg fra lekene. Men begge to har bedyret sin uskyld, og søndag beskyldte den greske olympiske komité Christos Tzekos, Kenteris’ tidligere trener, for ikke å ha informert sprinteren om testen.

31-åringen sier han ikke har noe imot å bli tiltalt, slik at han kan renvaske seg selv.

- Jeg aksepterer en tiltale mer enn gjerne. Så får vi se hvem som har rett og hvem som har feil, sier han.

Kenteris er en stor helt i Hellas, etter at han vant gull på 200 meter i Sydney-OL.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere