*Nettavisen* Sport.

Kenteris og Thanou kan slippe unna

Foto: (foto: scanpix)

Kostas Kenteris og Ekaterini Thanou, som lekte gjemsel med dopingjegerne og ble nektet deltakelse i OL, kan slippe straff. Det sa IAAFs generalsekretær søndag.

- Vi holder fortsatt på å samle inn informasjon og beviser i saken mot dem, men kanskje greier vi ikke å bevise at de har brutt reglene, sa Istvan Gyulai i forbindelse med verdensfinalen i Monaco.

Utøvere som er utilgjengelige for dopingtest tre ganger i løpet av et år kan bli utestengt i ett år, og det har vært oppgitt at dopingjegere i løpet av et par uker i sommer forgjeves lette etter de greske sprinterne i Tel Aviv, Chicago og Aten. Nå sier Gyulai at det viser seg vanskelig å dokumentere at de hadde brutt mot meldeplikten i Tel Aviv.

- Vi har ennå ikke greid å klarlegge omstendighetene, sa Gyulai.

Gransker Nesterenko
Gyulai sa at IAAF vil granske påstander om at Julia Nesterenko, som vant OL-gull på 100 meter, avla positiv dopingprøve i mai 2002 uten at Hviterusslands friidrettsforbund straffet henne.

- Det er vår plikt å granske den saken, sa han.

Ifølge den franske avisen L’Equipe er B-prøven til amerikanske Jerome Young etter stevnet i Paris i juli positiv på EPO. I så fall risikerer han utelukkelse på livstid for annen gangs dopingstraff. Gyulai sier at IAAF ennå ikke har fått formell beskjed om analysen av B-prøven.

Ungareren sa ellers at han vil presse på slik at utøvere som rykker opp på resultatlistene etter dopingdiskvalifikasjoner slipper å vente så lenge på medaljene sine.

- Vi vil be arrangørene om å lage ekstra medaljer, sier han.

Dropper verdensfinalen?
Gyulai stilte seg tvilende til verdensfinalens framtid. Stevnet med premiepott på 2,9 millioner dollar har ikke vært en suksess.

- Vi håpet å skape en ny tradisjon, et stevne med status som Monacos Grand Prix, men det har ikke skjedd. Vi må spørre oss om vi trenger dette stevnet, sa han.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag