*Nettavisen* Sport.

Kenyansk ess på vei til Bryne

Bonaventure Maruti fra Kenya er aktuell for Bryne. - Det er en spiller vi ønsker å knytte til oss, sier Brynes sportslige leder Alf-Inge Håland.

07.12.04 11:21

Maruti kjenner godt landsmannen Paul Oyuga, som forrige sesong herjet med motstanderne i norsk 1. divisjon.

Neste sesong kan det bli afrikansk duo på topp for Bryne.

- Han har vært hos oss noen dager, og gjennomført noen fysiske tester. Spilleren har vært skadet i nesten halvannet år, så det er selvsagt en risiko å hente ham. Men viser testene at han er i 100 prosent kampform, er det en spiller vi ønsker å knytte til oss, sier Brynes sportslige leder Alf-Inge Håland til TV 2 Nettavisen.

Anbefalt av Oyuga
Spissen ble anbefalt av Brynes juvel Paul Oyuga, og Håland erkjenner at klubben ikke har sett ham i aksjon selv.

- Men vi har blant annet sett video av ham, og via flere kontakter fått gode rapporter på ham, sier Brynes sportslige leder.

Avklaring i januar
Ifølge Stavanger Aftenblad har Maruti spilt sammen med Paul Oyuga både i USA og i svenske Örebro.

- Han har lyst til å prøve seg i Bryne, og har fått med seg at vi har noe på gang. Nå skal han på ferie noen uker, og jeg regner med en avklaring på en eventuell kontrakt først skjer i januar, opplyser Alf-Inge Håland - tidligere proff i Nottingham, Leeds og Manchester City.

- Vi har også andre spillere vi jobber med frem mot neste sesong, uten at jeg vil nevne konkrete navn. Målet vårt er allerede å på sikt komme oss tilbake til Tippeligaen, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.