RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
JAKTER REKORD: Eliud Kipchoge.
JAKTER REKORD: Eliud Kipchoge. Foto: Leon Neal (Afp)

Kenyansk trio løper for verdensrekord

Vil løpe maraton på ned mot to timer.

Eliud Kipchoge, Emmanuel Mutai og Geoffrey Mutai er ikke som alle andre maratonløpere. De har som mål å løpe raskere enn 2.02.57 og sette verdensrekord søndag.

Rekorden de skal forsøke å slå ble satt i Berlin i fjor. Løypa i den tyske hovedstaden er en av de aller raskeste maratonløyper i verden, og siden 2003 er det satt ikke mindre enn seks verdensrekorder i traseen. Bare de siste fire årene er det blitt tre rekorder.

Det er Dennis Kimetto fra Kenya som har rekorden fra i fjor, men etter å ha blitt nummer to for to år siden med en personlig rekord på 2.04.05, er Eliud Kipchoge mer enn klar for å sette rekord i år.

Han har den raskeste tiden i maraton i år med 2.04.42 fra London i mai.

- Jeg vet at jeg kan løpe mye raskere enn det. Derfor er verdensrekorden målet her i Berlin søndag. Opplegget går ut på å passere halvveis på 61.30 minutter. Det er verdensrekordtempo, sier Kipchoge.

- Selvsagt kan jeg ikke garantere ny verdensrekord, men jeg kan garantere at jeg skal løpe fort, og jeg vet at jeg kan være i stand til å slå rekorden, sier kenyaneren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere