RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Sirotti)

Kessiakoff vil kjøre defensivt

Sist oppdatert:
Men svenskenes Vuelta a España-overraskelse maktet ikke følge de beste lørdag.

Fredrik Kessiakoff (Astana) har vært meget usynlig så langt denne vueltaen - til tross for at han hele tiden har snust på ledertrøyen.

Før lørdagens fjelletappe til La Farrapona Lagos de Somiedo lå han som nummer fire sammenlagt, kun ni sekunder bak Bradley Wiggins (Sky).

Men lørdag fikk han den «dårlige dagen» ingen Grand Tour-ryttere drømmer om.

- Han var syk i hele natt (natt til lørdag), på grunn av gastroenteritt, (mage-tarmkatarr, akutt betennelsestilstand i fordøyelseskanalen, les mer om det her) som gjorde at han ikke fikk sove, forklarer Astana-lege Andrea Andreazzoli til lagets hjemmeside.

Det startet riktignok bra for 31-åringen.

Reddet av Kiserlovski
- Ved start var jeg redd for at jeg ikke kom til å følge de beste, men jeg følte meg bra i den første stigningen. På den andre stigningen startet jeg å merke det. Da de andre (sammenlagtfavorittene, vår.anm.) angrep på den siste stigningen, ønsket jeg ikke svare, fordi risikoen, for å tappe for mye krefter før den siste uken, var for stor, sier Fredrik Kessiakoff.

Svensken fikk god hjelp Robert Kiserlovski da tidstapet skulle begrenses.

- Han jobbet bra for meg, og syklet i mitt tempo. Det var viktig for meg fordi jeg måtte holde rytmen, og holde min egen hastighet.

Etappevinner ble som kjent Rein Taaramae (Cofidis). Kessiakoff ble nummer 21, 1,59 bak Taaramae. Det resulterte i at 31-åringen rykket ned til sjetteplass i sammendraget, 1,23 bak sammenlagtleder Bradley Wiggins (Sky).

Les også: Wiggins styrket ledelsen

- Når jeg vurderer helsetilstanden opp mot resultatet, er jeg egentlig veldig fornøyd. Jeg vil prøve å restituere meg, men jeg har lagt en hard dag bak meg, og jeg er lettet, forklarer Kessiakoff.

Alto de L'Angliru venter
Fredrik Kessiakoff, som vant Østerrike rundt i juli, har en klar strategi for hvordan han skal sykle den siste uken i Vuelta a España.

- Jeg ønsker ikke risikere for mye, ved å for eksempel bære ledertrøyen i en eller to dager, og så fullføre på 50. plass i Madrid, innrømmer svensken og avslutter:

- Noen av favorittene har allerede mistet for mye tid, fordi de har måttet betale for sterk innsats de foregående etappene. Vi har alle våre dårlige dager, jeg vil kjøre jevnt, ved å holde mitt eget tempo og ikke tape unødvendig med krefter. Vi er inne i et treukersritt, så jeg tror det er viktig å spare på kreftene. Jeg håper å bli topp 15, eller topp ti i rittet. Uansett, dette er en stor lærdom for meg.

Søndag skal rytterne bestige Alto de L'Angliru. Det bør passe Fredrik Kessiakoff, som vant opp til en lignende stigning i juli, nemlig Kitzbüheler Horn.

Les mer om stigningen her på procycling.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere