Gå til sidens hovedinnhold

Kessler testet positivt

Astana-rytteren Matthias Kessler (28) har avlagt positiv dopingprøve.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) informerte onsdag Astana-ledelsen om at Kessler testet positivt for Testosteron den 24. april. Prøven kom etter en uanmeldt kontroll i Charleroi i Belgia i forkand av rittet La Flèche Wallone, hvor Kessler ble nummer fire.

28-åringen er suspendert av laget sitt frem til resultatet av b-prøven foreligger. Selv bedyrer Kessler sin uskyld.

- Resultatet av testen er uforklarlig for meg, og jeg har bedt om å få b-prøven analysert umiddelbart, sier Kessler gjennom en pressemelding fra Astana.

Det ble forrige uke spekulert i om det var ryttere på Astana-laget som utgjorde de såkalte «Men in black» - en gruppe ryttere UCI mistenker for systematisk doping. Disse rytterne trener i anonyme drakter på avsidesliggende steder, angivelig for å snike seg unna dopingjegerne til UCI.

UCIs andidopingsjef Anne Gripper sa den gang til nyhetsbyrået Belga at flere ryttere hadde avlagt unormale tester, og at det trolig ville komme flere avsløringer i forkant av Tour de France. Hun vil imidlertid ikke kommentere Kessler-saken før b-prøven foreligger.

Kessler vant den tredje etappen under fjorårets Tour de France. I sammendraget endte 28-åringen på en 54. plass. Kessler kjørte den gang for T-Mobile.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag