RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ketsjup-effekt for Rovers

Sist oppdatert:
Blackburn var et av Premier Leagues dårligste bortelag, og sto med fem strake tap før turen til St Andrews. Der løsnet alt.

BIRMINGHAM – BLACKBURN 0-4: Det kalles den berømte ”ketsjup-effekten” det Graeme Souness’ mannskap opplevde på St Andrews. Etter fem strake bortekamper med ingenting – ingenting – ingenting – ingenting – ingenting, så kom det. Alt sammen. Hele fire ganger scoret de mot normalt så defensivt sterke Birmingham, og Rovers-manager Graeme Souness var en svært fornøyd mann etter storseieren.

- Vi er kjempefornøyde med seieren. Først red vi av stormen, deretter tok vi over, og scoret noen gode mål.

Dugarry så rødt
Souness ville imidlertid ikke si så mye om en mye omtalt utvisning av Christophe Dugarry. Franskmannen var involvert i en rekke episoder i det tøffe oppgjøret i Birmingham, og måtte forlate åstedet etter sin takling på Andy Todd et drøyt kvarter før slutt.

- Jeg tror likevel vi ville vunnet, sa Souness etter kampen; vi ledet tross alt med to mål da Dugarry fikk sin marsjordre.

Det har skotten trolig helt rett i. Birmingham startet sesongen som et av de beste defensive lagene i Premier League (åtte kamper uten baklengs i Premier League), men lekker nå som en sil. Ti baklengs er det blitt på de tre siste ligakampene, og mot Rovers gikk etter hvert det meste inn.

Hver sin omgang
Riktignok var de selv det beste laget i førsteomgangen da nevnte Dugarry misbrukte to gode sjanser på å gi hjemmelaget ledelsen. I stedet var det bortelaget som skulle omfavne og utnytte sine sjanser på beste vis etter sidebyttet: Først da Barry Ferguson scoret sitt første Premier League-mål midtveis i andreomgangen med et godt skudd, deretter da det var Lucas Neills tur til å fyre av, bare for å se ballen finne veien opp ved kryssfestet fra 15 meters hold.

Da den tidligere VM-heleten Dugarry så fikk det røde like etterpå, var resten en transportetappe for bortelaget. Kerimoglu Tugays kanon fra nesten 25 meter betød 3-0, mens Paul Gallaghers venstrebensskudd fra fem meters hold to minutter før full tid, sikret en særdeles komfortabel borteseier.

Var Souness fornøyd etter kampen, var Birmingham-manager Steve Bruce alt annet.

- Keeperne trengte ikke å gjøre en eneste redning før det første målet. De 20 siste minuttene var imidlertid en katastrofe for oss, var den tidligere United-stopperens kontante oppsummering.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere