*Nettavisen* Sport.

Kevin de Bruyne gav Manchester City seieren over Chelsea

HELTEN: Kevin de Bruyne senket gamleklubben på Stamford Bridge. Foto: John Walton (Pa Photos)

Belgierens scoring ble kveldens eneste på Stamford Bridge.

30.09.17 20:38

CHELSEA - MANCHESTER CITY 0-1

Kevin de Bruynes scoring i den andre omgangen skulle vise seg å bli tungen på vektskålen da Manchester City senket Chelsea, og vant 1-0 på Stamford Bridge.

De Bruyne dro seg innover i banen og dunket ballen forbi landsmann Thibaut Courtois i Chelsea-målet. Dermed kan Manchester City smile for tre poeng mot en av tittelkandidatene.

Citys belgiske trollmann var i Chelsea fra 2012 til 2014 før han ble solgt til tyske Wolfsburg. Etter en imponerende sesong i Bundesliga brukte City store summer på å hente ham tilbake til Premier League. Det har vist å lønne seg, og denne lørdagen viste De Bruyne igjen at Chelsea kanskje skulle beholdt ham.

- De store spillerne står frem når det gjelder som mest. Her har vi sett en av de største. De må jo rive seg i håret de i Chelsea som hadde han en gang i tiden, og ser hvor god han har blitt nå, sa TV 2-kommentator Brede Hangeland etter kampen.

En annen som har latt seg imponere av Kevin de Bruyne er Liverpool-legenden Jamie Carragher.

- Wow! De Bruyne er en superstjerne, skriver Carragher på sin Twitter-konto.

En annen Twitter-bruker svarte at De Bruyne er den beste spilleren i Premier League, hvilket Carragher var enig i.

- Kevin de Bruyne er så god at når han er ferdig i City så kommer vi til å si at han var nesten like god som David Silva, skriver Carragher videre på Twitter.

Seieren betyr at Pep Guardiola og hans menn suser opp tilbake til roppen av Premier League, med ett mål scoret mer enn byrival Manchester United.

- Det var en veldig taktisk kamp der begge kamp var disiplinerte. Vi hadde et par sjanser flere enn Chelsea, og jeg synes vi spiller en god kamp taktisk og slåss til slutten, sa De Bruyne til Chelsea til BT Sport etter kampen.

For Chelsea og Antonio Conte betyr årets andre hjemmetap at de faller ned på fjerdeplass i Premier League før spillerne nå går inn i en landslagspause.

Les mer: Fellaini scoret to da United senket Crystal Palace

Morata-smell

Álvaro Morata har vært i kjempeform i det siste og etter tre minutter var han nære på å finne veien til nettmaskene igjen. N'Golo Kantés innlegg fra høyre suste like over spanjolen.

I det 12. minutt var Thibaut Courtois nære på å gi City ledelsen da hans utspill smalt i ryggen på Gabriel Jesus. Belgieren hadde ingen sjans til å rekke tilbake, men kunne puste lettet ut da ballen suste utenfor mål.

Begge lag spilte kompakt og godt i forsvar, og dermed var det ikke det aller største sjansehavet på Stamford Bridge denne første omgangen. Cesar Azpilicueta testet Ederson fra spiss vinkel i det 26. minutt, men brasilianeren fikk slått unna.

Les mer: Tottenham og Harry Kane avgjorde på en halv omgang

Kun tre minutter senere var Courtois tid til å bli testet. David Silva hadde fått fritt spillerom på vei inn i boksen, og fikk hamret løs. Denne gangen var Courtois litt mer patent.

Det skulle likevel gå et sukk gjennom Chelsea-supporterne i det 34. minutt da Morata signaliserte til benken at han måtte av med skade. Chelseas superspiss ble ersattet av Willian ti minutter før pause.

Og vondt skulle nesten bli verre for Antonio Contes menn like før pause. Fernandinho hadde nemlig lurt seg inn i boksen på en corner, og fikk stanget ballen mot mål. Nok en gang viste Courtois at han er en keeper av høy, høy klasse da han fikk slått ballen unna.

Dermed stod det 0-0 mellom de to storlagene til pause på Stamford Bridge.

De Bruyne-kanon

Raheem Sterlign kunne gitt City en kjempstart på andre omgang da ballen falt til han etter en corner i det 54. minutt. Den engelske landslagsspilleren klarte ikke å holde avslutningen nede, og ballen suste over Courtois' mål.

Eden Hazard ble spilt fri av Cesc Fabregas etter 61 minutter spilt, og fikk klemt et skudd på mål fra spiss vinkel. På ny var Ederson kjapt nede og fikk avverget.

Det skulle ta tid, men i det 67. minutt kombinerte Jesus og Kevin de Bruyne perfekt før sistnevnte hamret ballen i mål. Manchester City hadde tatt ledelsen på Stamford Bridge.

Chelsea prøvde å finne en utligning, og Conte kastet innpå Michy Batshuayi som scoret vinnermålet mot Atlético Madrid i Champions League tidligere denne uka.

Det kunne blitt enda mer for City. I det 84. minutt fant Sterling Jesus med et herlig innlegg, og brasilianerens avslutning hadde stø kurs mot mål. Antonio Rüdiger fikk dog headet vekk fra streken.

I det 90. minutt kunne danske Andreas Christensen gjort seg til Chelsea-helt denne kvelden, men hans heading suste over Edersons tverligger.

Det ville seg likevel ikke for Chelsea og Conte. De Bruynes scoring skulle vise seg å bli kampens eneste, og dermed kan Pep Guardiola og hans gutter feire tre nye poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.