Dette er første gangen at Magnussen vinner kvalifiseringen i Formel 1. Det er også første gangen at Haas, laget til Magnussen, tar beste startspor.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Laget mitt slapp meg ut på akkurat riktig tidspunkt. Takk til min familie der hjemme. Det er helt utrolig, fortalte Magnussen i intervjuet etter kvalifiseringen.

– Har vi noensinne sett noen juble så mye for en pole position, kommenterte Viasat-kommentator, Henning Isdal da bildene av en jublende Magnussen ble vist.

Da bilene skulle kjøre ut i siste kvalifiseringsrunde, ble det varslet at det begynte å regne. Men Magnussen rakk å sette en supertid før det verste regne begynte.

Én etter én måtte førerne se at tiden til dansken var for god, og når Mercedes-fører, George Russell, kjørte ut endte det med rød flagg. Når førerne skulle ut igjen, var banen blitt alt for bløt.

Dermed kunne Magnussen og Haas slippe jubelen løs for beste startspor.

Max Verstappen endte som nummer to, mens Russell ble nummer tre.

Magnussen skulle egentlig ikke kjøre Formel 1 for Haas i år, men da Russland invadert Ukraina, så førte det til at den russiske Haas-føreren, Nikita Mazepin, fikk sparken. Dermed ringte team-sjef, Günther Steiner, til Magnussen for å høre om han var interessert i å komme tilbake til Haas.

Dansken starter dermed morgendagens sprintrace fra beste startspor - vinneren av sprintløpet starter søndagens hovedløp fra beste startspor.