RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Michael Urban (AFP/Scanpix)

Kewell reddet Australia

Sist oppdatert:
2,02 høye Zeljko Kalac kunne blitt Australias store syndebukk. Så dukket Harry Kewell opp.LES: Ronaldo den store

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt, og kampstatistikken.

AUSTRALIA-KROATIA 2-2: Kroatia ledet to ganger, men Australia ga seg aldri og reddet ett poeng i skjebnekampen i gruppe F.

Dermed er Australia klar for 8.delsfinalen i VM hvor de møter Italia.

Og selv om Kroatia ledet to ganger var det fortjent at Australia kom tilbake og sikret seg uavgjort. Laget var best gjennom det meste av kampen, og skapte de største sjansene.

Nær utestengt
Harry Kewell ble den store helten da han utliknet til 2-2 11 minutter før full tid. Liverpool-spilleren mottok en stuss i fin posisjon, og avsluttet kontant. Nesten typisk - etter at Kewell lenge var i fare for aldri å få spille kampen. Etter tapet mot Australia skjelte nemlig Liverpool-spilleren ut dommer Markus Merk. Han beklaget seg imidlertid etterpå, og slapp straff takket være det.

Akkura det kan hele Australia være glad for nå.

- Det er et tegn på at vi aldri gir oss. Vi skapte sjanse etter sjanse, og hadde det ikke vært jeg som scoret så hadde det vært en annen. Vi ventet til siste liten, men kom oss videre, sier Kewell ifølge Reuters.

- Det er en fantastisk følelse. Vi kunne ikke bedt om mer. Vi kastet på alle spisser i et håp om å få 2-2-målet, og det er bare å takke Gud for at Harry var på rett plass til rett tid. vi hadde litt flaks, men vi fortjente det i dag , sier Mark Viduka.

Australias keeper, Zeljko Kalac, bør sende julekort til Kewell resten av livet. Han kunne nemlig blitt den store syndebukken da han lot en lumpe fra Niko Kovac gå forbi seg til 2-1 til Kroatia. Heldigvis for ham fikk det ingen betydning.

Darijo Srna ga Kroatia ledelsen 1-0 tidlig med et nydelig frispark, mens Craig Moore utliknet på straffe til 1-1 etter at Tim Cahill ble dratt i trøya i feltet.

Tre mann utvist
Mot slutten av kampen ble både Dario Simic, Brett Emerton og Josip Simunic utvist. Simunic ble også utvist etter at det virket som om han hadde fått tre gule kort i kampen. Les om det her.

- Vi spilte så godt vi kunne, men misbrukte sjansene våre. Derfor fikk vi ikke det resultatet vi trengte. Jeg vil gratulere Australia, sa Kroatias trener, Ilija Petkovic, etter kampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere