Gå til sidens hovedinnhold

Kewell vil dempe raseriet

Har skrevet åpent brev til tidligere fans.

Harry Kewell forlater Liverpool og fortsetter karrieren i tyrkiske Galatasaray. Det har fått supporterne til hans tidligere klubb, Leeds United til å reagere kraftig.

To Leeds-supportere ble drept i Istanbul i forbindelse med Uefa-cupkampen mellom Galatasaray og Leeds i 2000. Leeds-supporterne mener det er respektløst av Kewell å gå til klubben.

- Et lite bidrag
Nå rykker Kewell ut med et åpent brev for å forklare sitt valg. Her er et utdrag fra brevet, publisert på Sky Sports.

«Min kjærlighet og respekt for Leeds United FC og det klubben har gjort for meg, vil aldri endre seg – uansett hva enkelte sier om meg og hvilke motiver de har. Min sorg og sympati for familie og venner av Christopher Loftus og Kevin Speight (de omkomne supporterne, red.anm.) vil alltid være med meg.

Jeg valgte trøye nummer 19 da jeg signerte for Galatasaray av respekt for Leeds. Det var nummeret jeg hadde da jeg spilte meg til en fast plass i Leeds United FCs førsteellever. Jeg ønsket å vise at jeg ikke har glemt hvor alt startet, og håpet at det kunne være et lite bidrag til å bøte på sårene etter tragedien som inntraff 5. april 2000.

Demokratisk rett
For meg handler sport først og fremst om kjærligheten til spillet. Men minst like viktig er respekten for dine lagkamerater – og de du konkurrerer imot. Derfor har jeg alltid vært en motstander av alle former for diskriminering innenfor sport generelt og fotball spesielt, etter det er den sporten som er meg nærest og kjærest.

Å klandre Galatasaray som klubb for tragedien i Istanbul, er ganske enkelt galt og diskriminerende. Dette er en klubb stiftet i 1905 med en stolt historie (...), som bør bli behandlet med samme respekt som hvilken som helst annen fotballklubb.

Jeg respekterer at alle har rett til å ha sin egen mening om det de selv ønsker, men det betyr ikke at deres meninger nødvendigvis er riktige. Ingen andre må være enig i mine meninger og valg, men jeg synes det er rett og rimelig at jeg og min familie har de samme demokratiske rettighetene som de som har angrepet meg de siste dagene.»

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken