KFUM-Kongsvinger 2-0

EKEBERG (Nettavisen): Sol fra skyfri himmel ga også noen hete hoder ute på gressmatta. Det ble etter hvert en fysisk batalje mellom KFUM og Kongsvinger.

Underveis lot begge lags trenere seg hisse opp over dommeravgjørelser de følte gikk imot dem.

- De hadde jo muligheten til å spille ut ballen selv, jo, gjallet det fra KIL-trener Vegard Hansen etter at dommer Henrikke Nervik avbrøt spillet for hodeskade til hjemmelagets Johannes Nuñez.

Nettavisen sender samtlige kamper fra Obos-ligaen og 75 kamper fra Eliteserien!

Kort tid etter var det KFUM-trener Johannes Moesgaard som raste. Simen Hestvik holdt grep i en motspiller, og Kåffa-sjefen var klink uenig i avgjørelsen.

– Har du sett på makan? Den lista som er satt her, er ikke sann! lød det fra en frustrert KFUM-trener på sidelinja.

- Jeg trenger ikke snakke slik

Det var til slutt KFUM Oslo som satt igjen med alle poengene, etter at Johannes Nuñez satte inn et skikkelig kremmerhus to minutter på overtid.

Trepoengeren ble feiret med klapping og allsang i hjemmelagets garderobe.

Da festlighetene var overstått, ga Nettavisen KFUM-trener Johannes Moesgaard muligheten til å utbrodere kritikken han hadde mot dommertrioen underveis.

– Når du vinner er det alltid lettere å si etterpå at alt var greit. Det som er litt vanskelig er detaljer. Man blir veldig opptatt av hvor man legger lista, så det er lett å lese. Tydelighet er ekstremt viktig slik at det blir blåst konsekvent og tidlig i situasjonene. Det ble hele tiden litt venting, og det skaper uro både hos spillere og trenere. Vi er på hugget og vi lever av å vinne. Hvis kan miste jobber hvis vi ikke gjør det. Da er vi opptatt av å finne noe som er gjenkjennbart. Det var litt fram og tilbake i dag.

Føler du at frustrasjonen brer seg litt videre utpå banen og. Det blir en knokkelkamp i dag?

– Ja, og det er det som er faresignalet. Fotballspillere har også følelser. Hvis du mister litt taket på det, blir det mye kriging og litt slåssing, og i hvert fall sene dueller og litt frustrasjon. Det er en varm soldag og det er tett og jevnt.

Gir du noe tilbakemelding på det etterpå?

– Jeg har sagt at jeg beklaget de voldsomste utbruddene mine. Jeg trenger ikke å snakke slik, men det går mer på at man er engasjert og dedikert. Vi har kommunisert dette til norske dommere tidligere også. Det å vise og forstå en linje som dommerne lett kan forholde seg til, og det er det de beste dommerne også gjør.

Ønsket ikke kommentere

Hovedommer Henrikke Nervik fikk referert deler av kritikken referat av Nettavisen etterpå, men hun ønsket ikke å komme med ytterligere kommentarer.

Heller ikke Kongsvinger-trener Vegard Hansen så noen grunn til å la debatten fortsette i etterkant av 0-2-nederlaget i Oslo.

– Det blir en fysisk batalje utpå der. Hvordan synes du dommertrioen løser det?

– Det brer seg først og fremst frustrasjon på grunn av eget spill og mangel på målsjanser. Jeg prøvde å få dommeren til å legge til litt og legge seg på en konsekvent linje. Det er slike ting man prøver å påvirke underveis, men vi skal ikke ha noe fokus på det. Vi har spilt en dårlig fotballkamp igjen, og det må jeg ha alt fokus på. Og så får dommerne evaluere sin jobb, sier Hansen til Nettavisen.

KIL tok kontroll på KFUM Arena

Et fysisk robust KIL-mannskap inntok Ekeberg Arena, og gjestene styrte kampen fra starten av. KFUM skapte veldig lite innledningsvis. Kampbildet skulle prege 1. omgangen.

Kongsvinger fikk sin første virkelige store sjanse etter 20 minutter, da Joakim Holtan snappet opp en retur fra Emil Gundelach Ødegaard og satte ballen på utsiden av stolpen. KIL hadde plassert seg selv i førersetet og holdt grepet de hadde festet. Gjestene var gode i gjenvinningsspillet og KFUM ble spilt tunge i en defensiv 5-3-2.

Mot spillets gang var det likevel gjestene som skulle få den første scoringen. Dadi Dodou Gaye vant ballen høyt i banen og vippet den videre Obilor Okeke på løp inn i boksen. Den tidligere FFK-kanten var nådeløs, og plasserte ballen høyt i det lengste hjørne. 1-0 til Kåffa.

Scoringen fikk en energisk Moesgaard til å hytte neven og bryte ut i et jubelbrøl. Den betød definitivt mye. Om det var fortjent eller ei, spilte liten rolle.

- Vi har jobbet mye med dette. Mot Mjøndalen var «Obi» igjennom i akkurat samme posisjon. Da bommet han. Vi har snakket om at ballen må opp i nettaket når vi havner igjennom. Vi må løfte ballen, og det gjorde han denne gangen. Det var en fantastisk pasning igjennom og en strålende avslutning, oppsummerte Moesgaard.

Gjestene skapte mest

På grunn av en stiv legg måtte KFUMs ballfordeler Robin Rasch bli igjen i garderoben etter pause. Utover matchen ble hjemmelaget enda mer baktunge.

Adem Gûven brant en stor sjanse etter hjørnespark fra høyre etter 51 minutter.

– Den er stor. Han må litt tilbake for å hente den, kommenterte Robin Haugen for direktesport.no.

Trener Hansen var misfornøyd med hvor lite det offensive trøkket til Kongsvinger munnet ut i mot slutten av oppgjøret.

- Vi har ballen mest og vi har flest sjanser, men vi klarer ikke å score mål. Men det blir bare meningsløst av snakke om hva som er rettferdig eller ikke, kommenterte Hansen.

– Nuñez lader børsa

Etter å ha mistet ledelsen mot slutten av kampene mot både Start og Mjøndalen, var hjemmelaget denne gangen fast bestemt på å ri stormen av.

Midtstopper Lars Krogh Gerson løftet et farlig frispark inn i boksen etter midtveis ut i 2. omgang. Den ballen så hele bortefeltet i mål - men centimeterne vippet ved denne anledningen i favør av vertene.

Mot slutten av kampen ble angrepsspiller Theodor Haltvik tatt av banen etter at han om innbytter i pausen. Moesgaard ville trygge poengene og satte forsvarsspiller Akinsola Akinyemi inn i stedet.

I det neste angrepet gikk vertene så opp til 2-0:

– Den går i kassa den! Johannes Nunez, han lader børsa fra 20 meter, kommenterte Robin Haugen.

Da dommer Nervik blåste av oppgjøret, kunne KFUM Oslo - for første gang denne sesongen - juble for tre poeng. Deretter startet feiringen både ute på gresset og deretter inne i hjemmegarderoben:

– Det var deilig med en seier. Dette har vi ventet lenge på, sa Dadi Dodou Gaye etterpå.

Hvordan var feiringa etterpå?

– Vi ledet 1-0 lenge der og så fikk vi en scoring sent i kampen. Da er det punktert, så det var en deilig følelse, oppsummerte han.

KFUM møter Fredrikstad borte i 16. mai-runden, mens Kongsvinger får besøk av Skeid.

Se spillerbørsen ved å trykke på «lagoppstilling» i vinduet under: