RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Simon Dawson/AP

Khan er den nye kongen

Sist oppdatert:
Engelskmannen tok sin første WBA-tittel lørdag kveld.

Britiske Amir Khan kan smykke seg med WBA-tittelen i super lettvekt, etter å ha slått ukrainske Andreas Kotelnik på poeng i tittelkampen i MEN Arena i Manchester lørdag kveld.

Dommerne var enige om at Khan var best etter tolv runder, og briten vant med poengsummene 120-108, 118-111, 118-111.

- Venter store ting
Det betyr at 22 år gamle Khan blir den tredje yngste briten som vinner en verdensmestertittel, etter Herbie Hide og Naseem Hamed.

Både Hide og Hamed var blant tilskuerne lørdag, men få har vunnet en tittel etter bare 22 profesjonelle kamper - som Amir Khan gjorde det.

Og skal vi tro bokseren selv, vil det komme mer fra stjerneskuddet.

- Jeg er verdensmester nå, og jeg skal ha en god pause og nyte det. Jeg er fortsatt ung, jeg er 22 år. Det venter store ting for meg i framtiden, sa Khan til Sky Box Office etter kampen.

Gir trenerne æren
Etter å ha blitt banket av Breidis Prescott på den samme arenaen for ti måneder siden skiftet Khan trener, og den nye verdensmesteren er ikke sen til å la det nye støtteapparatet få sin del av æren.

- Jeg vil takke Gud, takke mamma og pappa, og takke Freddie Roach. Uten teamet jeg har ville ikke dette ha kunnet skje, sier Khan.

- Freddie var helt avgjørende. De amatørmessige feilene er borte nå. Freddie Roach og teamet, sparringen jeg har fått i Amerika er antakelig like tøff som kampene her, uttaler han.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere