*Nettavisen* Sport.

Kibebe til FC Nordsjælland

Benjamin Kibebe forlater Aalesund til fordel for danske FC Nordsjælland. Kanskje reise midtstopperen sørover allerede i sommer.

07.07.08 15:26

Det har i lengre tid vært kjent at Kibebe ikke ønsker å forlenge sin nåværende avtale med AaFK. Svensken har i stedet ønsket seg til en ny liga. Det ser nå ut til å gå i orden.

FC Nordsjælland viste allerede tidlig i sommer interesse for den etiopiskfødte midtstopperen. Nå skal ledelsen ha fått 26-åringens signatur på plass, skriver det danske nettstedet bold.dk.

Spørsmålet er når Kibebe slutter seg til sin nye arbeidsgiver. Kontrakten hans utløper i utgangspunktet ved årsskiftet, men Nordsjælland-trener Morten Wieghorst skal ha gitt klar beskjed om at han ønsker sin ferskeste forsterkning på plass så raskt som mulig.

Har sendt krav
Dermed gjenstår det å se om den danske klubben kan bli enig med AaFK om en avtale.

– Jeg har sendt en e-post til Nordsjælland med våre betingelser for å slippe Benjamin Kibebe. Vi vil tidligst slippe ham 1. august, da det norske overgangsvinduet åpner. Om vi ender opp med å gjøre det, kommer an på om vi får en passende kompensasjon, sier Aalesund-direktør Henrik Hoff til nettsiden.

Nordsjælland skal ha ytret ønske om å hente Kibebe allerede 1. juli, men det avviste AaFK-ledelsen tvert.

– Så mye penger har ikke Nordsjælland. Kibebe lar seg ikke kjøpe fri før 1. august, sier Hoff videre.

Hovedpersonen må dermed smøre seg med tålmodighet i påvente av en endelig avklaring.

Riktig valg
Kibebe, som er født i Etiopia og oppvokst i Sverige, føler seg trygg på at dansk fotball er rett sted å fortsette karrieren.

– Jeg har alltid likt dansk fotball. Den er mer teknisk enn den norske, sa AaFK-spilleren til bold.dk nylig.

– Jeg har spilt seks år i Sverige og nå fire i Norge, så jeg føler meg klar for noe nytt. Jeg tror dansk fotball, på samme måte som den nederlandske og den belgiske, vil passe meg bra, tilføyde han.

Kibebe har én landskamp for Sverige.

FC Nordsjælland signerte for øvrig en annen norgesvenn nylig. Tidligere Moss- og Tromsø-spiller Patrice Bernier er klar for klubben.

(ANB)

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.