Gå til sidens hovedinnhold

Kickbokser ble historisk i NM

Daniel Armando Fossan fra Fighter Kickboxing ble den første til å vinne tre gull i ett norgesmesterskap.

BJØLSEN: – Det er jo litt spesielt og selvfølgelig kjempemoro. Jeg har visst lenge at det ikke har vært noen som har klart klart å vinne tre gull i ett NM, så det har vært et langsiktig mål for meg å klare det, sier Fossan.

LES OGSÅ: Kickboksere med medaljeskred i Irland

Vant med sykdom

Årets NM ble avholdt i Sandlishallen i Bergen. Daniel Armando Fossan konkurrerte i lettkontakt, pointfighting og musical forms. Han vant gull i alle øvelsene, selv om ikke formen var helt på topp.

– Jeg var syk under hele NM, så jeg måtte virkelig ned i kjelleren og grave. Når du er syk og ikke får nok oksygen, så blir det veldig slitsomt. Jeg merket det spesielt i lettkontakt hvor det er et veldig høyt tempo. Etter finalen kastet jeg opp blod og spydde, så jeg var rimelig utmattet kan man si, sier Fossan.

LES OGSÅ: Daimi Akin nominert til årets trener

Taekwon-do-bakgrunn

24-åringen fra Abildsø har bakgrunn fra juniorlandslaget i tae-kwondo og tror det har gitt han en fordel som kickbokser.

– Jeg holdt på med taekwon-do til jeg var 16 år, og det har kanskje ført til at jeg har blitt en veldig allsidig kickbokser. Min største styrke som kickbokser er sparkene mine, noe som også er veldig viktig i taekwon-do. Jeg har klart å overføre det jeg har lært i taekwon-do til kickboksing,sier Fossan.

Beste klubb

Fighter kickboxing ble kåret til beste klubb under NM, Det er tolvte året på rad at klubben klarer den bragden. Totalt vant klubben ti gull,ni sølv og tre bronser i ungdoms-, junior- og seniorklassene.

– Det er gjevt å bli den beste klubben i Norge, og nivået under årets NM var veldig bra. De beste i landet var med, og i tillegg var det mange talenter som fikk lov til å prøve seg mot de beste. Jeg synes utøverne våre presterte det vi hadde forventet på forhånd og er fornøyd med resultatene i årets NM, sier trener i Fighter og landslagstrener Daimi Akin.

Han roser også historiske Fossan.

– Det var en stor prestasjon av Daniel Armando Fossan å vinne gull i tre disipliner. Resultatene var likevel ikke overraskende, for vi visste at han hadde potensialet til å klare det, sier Akin.

Nå vil kickbokseretalentet vinne internasjonalt.

– Jeg ønsker å satse på verdenscupen og håper å få noen gode plasseringer der. Jeg har vært med tidligere, men har vært litt uheldig og kun nådd en kvartfinale tidligere. Det er utrolig tøft i utlandet. Alt går mye fortere, det er dobbelt så hardt, og det er små marginer som skiller. Jeg får håpe marginene vipper i min favør neste gang, sier Fossan.

LES OGSÅ: Norske kickboksere sparret mot finske stjerner

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted