RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kickstart på uken?

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Svært kapable Kick Hanover har et rent gaveløp på Klosterskogen i kveld, og vi tror ikke det er snakk om saken. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Denne uken innledes med trav både på Leangen og Klosterskogen, og etter at Kurt Leirvåg hadde flott klaff på tipsene til løpene på Sørlandet i går er vi på Sportspill ved godt mot. Fem av seks spilleforslag satt nemlig klokkerent på vår sørligste arena, og de som spilte det minste forslaget på 96 kroner i A-spillet kunne kvittere ut meget pene 2291 kroner.

Totalt innspilt på denne flotte søndagen ble da småpene 8247 kroner, og til løpene i Skien i kveld satser vi på at 5 Kick Hanover i V5-4 kan sørge for at vi kan stille oss opp i utbetalingslukene på ny.

V5 Leangen: En vinner fra Gudbrandsdalen

5-åringen til Kristian Malmin har levert litt varierende prestasjoner i rogalendingens regi (dog matchet i til dels tøffe omgivelser), men i den siste starten etter en mindre pause var hesten riktig på hugget. Satt i et utvendig par ned i køen ved den anledningen, og da synes vi at det var sterkt å speede inn til en lett seier på 17.1 full vei via drøye spor i den siste svingen.

Det var full spenst i målgangen den gangen, og dagens konkurrenter synes vi er enda svakere enn de var i den siste starten (vår banker for dagen skal normalt "pisse" på denne gjengen her). Løp i kroppen etter en mindre pause bør ha gjort godt, og ved suksess bokfører i så fall den svært kapable 11-traveren årets andre triumf.

Vår rangering: A: 5 B: 1-4-6-10 C: 2-3-8-9-7

V5-1, 2100 meter autostart
Et flott kaldblodsløp som kun teller ni deltagere innleder denne rebusen, og dette ligner en skreddersydd oppgave for 4 Storm Eld. 6-åringen har vunnet hele åtte av atten starter i år, og på normal form taper ikke Skaug-traveren dette løpet. Vi ble dog litt betenkt etter innsatsen på Färjestad på lørdag, og da tyr vi til noen garderinger på samtlige spilleforslag.

Fungerte ikke i aksjonen ved den anledningen, og etter å ha travet dårlig ned hele startsiden kom galoppen som brev på posten inn i den første svingen (undertegnede vet ikke om det ble gjort noen endringer på balansen den dagen).

Etter å ha avsluttet voldsomt fint etter galopp inn mot den siste svingen i den nest siste starten fikk 1 Stjerne Ask full uttelling for fin form ved å speede inn til en enkel seier på 27.0 full vei i den siste starten etter en sparsommelig reise underveis, og det kan fort bli dønn riktig med en fin reise fra et optimalt smygspor også ved denne anledningen.

Ikke helt som best har 5 Johan Herbjørn vært nå på slutten (gitt seg for enkelt fra tet siste biten de to siste gangene), men tilbake på topp er ikke 6-åringen noe dårligere enn favoritten (vant tross alt på flotte 25.1 full vei i den fjerde siste starten). Fin form holder 6 Vilje Svarten (satt fast i den siste starten), og den spreke 12-åringen får da stå som en liten outsider.

Vår rangering: A: 4 B: 1-5-6 C: 7-3-2-9-8

Annonse: Øivind Grøstad spilte inn 42 350 kroner sist mandag i Drammen. I kveld starter han med et råfrekt vinnertips i V5-1 på Klosterskogen

V5-2, 2100 meter autostart
Et varmblodsløp med ikke alt for høy kvalitet på deltagerne støter vi på i den andre avdelingen, og vi kan fort få en smell. Vi synes at favoritten står litt sjanseartet til, og da setter vi 4 Othello fremst. Varslet form i de tre siste startene (holdt farten fint til femte på 18.0 full vei mot bedre konkurrenter enn dagen i den nest siste starten, og sist satt han bom fast til slutt), og i kveld kan det fort ligge an til tet fra start til mål for 4-åringen (20-prosenter i spillet).

En bedre hest er nok 11 Odorox Sand snakk om, men utgangsposisjonen ved denne anledningen kunne med fordel ha vært litt bedre på en arena som dagens. Sprettlett fra ”dødens” ved triumfen på 17.8 over en sprint i den siste starten, og dersom det ikke skulle bli helt feil fra dette sporet i kveld bør det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse på ny.

Det var ikke godt å få noe inntrykk av 1 Zazu Butcher i debuten på norsk jord (galopperte seg vekk direkte), men fra en perfekt utgangsposisjon ved denne anledningen får 5-åringen stå som en stor outsider. Fin form holder både 2 Lucky Ugly Joe og 8 Winther Weather, men de antatt beste må rote seg vekk på galopp for at noen av de to skal kunne gå helt til topps.

Vår rangering: A: 4 B: 11-1-2-8 C: 3-9-5-10 D: 7-6

V5-3, 2100 meter voltestart
Et kaldblodsløp i lavt grunnlag venter oss i den tredje avdelingen, og bred gardering er å anbefale. Etter å ha avsluttet veldig fint til tredje på 33.5 full vei etter lang pause i den nest siste starten vant 4 Løkki Dino sprettlett på fine 32.5 full vei i den siste starten, og vi hadde rundt 31.0 siste tusen på våre klokker ved den anledningen. Taklet et trangt andrespor i den nest siste starten, og da bekymrer ikke et kinkig fjerdespor oss nevneverdig denne gangen. Vi synes at dette ligner en 3-åring i rivende utvikling, og vi tror på en topp vinnersjanse i kveld.

Etter å ha vunnet lett på 33.5 full vei i den nest siste starten hoppet 6 Bovis Rambo vekk en mulig seier i den siste svingen i den siste starten (sølv på 33.8), og i en feilfri utgave i kveld er 4-åringen snakk om hesten å slå. Vi synes dog at vårt førstevalg i løpet ligner en bedre hest, og vi synes det er tøft å banke Mørtvedt Jerkeld-sønnen slik TGN gjør, all den tid hesten har tydd til galoppen i tre av fire starter så langt i karrieren.

Det er ingen ting å utsette på kapasiteten til 5 Korat (og i en feilfri utgave er Moe Odin-sønnen mer enn god nok), men galoppspøkelse henger også over 3-åringen til Trond S. Jensen. Sterk innsats til sølv på 32.3 full vei i den nest siste starten med innlagt galopp, mens han dummet seg helt vekk på galopp i den siste starten. Forbedret med løp i kroppen etter lang pause er trolig 12 Perle Faks (og 4-åringen blir kraftig kuskeforsterket med Eirik Høitomt i kveld), mens kapable 1 Brenne Balder er spennende etter litt pause (slett ikke så verst på sitt beste i en feilfri utgave).

Vår rangering: A: 4 B: 6-5-12-1 C: 9-8-7-3-2 D: 10-11

V5-5, 2100 meter autostart
Et kaldblodsløp forbeholdt kusker med amatørlisens avslutter denne rebusen (og vi tyr til bred gardering i et åpent løp), og etter å ha vist en sterkt stigende formkurve i lengre tid er det nesten ikke mulig å ikke sette 6 Vald fremst. Satt fast til femte på 30.4 full vei i et V75-løp i den nest siste starten, og i den siste starten fikk 5-åringen uttelling for sine fine form ved å vinne på 31.0 full vei. Vi tror Lome Kongen-sønnen sitter tidlig i teten denne gangen, og når nestfavoritten i løpet utstyres med en av de bedre kuskene i løpet i form av Knut R. Dalsbotten ligner det en topp vinnersjanse.

Kraftig overflydd ned startsiden blir 1 Bastian Mollyn (ingen kløpper fra start), men selv fra tredje innvendig har det lett for å løse seg på dagens arena. 4-åringen holder uforandret fin form, og vi tror at Meum-traveren er snakk om hesten å stå i mot til slutt. Fint til står variable 2 Huseby Sofie, og på en god dag er ikke 6-årshoppa helt borte.

Positive innsatser i de to siste startene har 3 Finskog Fokus levert, og rutinerte Bjørn Duestad er trolig ingen dårlig makker ved denne anledningen. Stigende form er det på 7 Valle Arja, men det må klaffe maksimalt med fine rygger i det lengste for at 4-årshoppa skal kunne gå helt til topps (kan ikke gjøre for mye selv underveis denne).

Vår rangering: A: 6 B: 1-2-3-7 C: 9-10-11-12 D: 5-4-8

Spilleforslag
Til V5-løpene på Klosterskogen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 100, 375 og 1192 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5 kl. 19.05 (løp 3-7)
DD kl. 20.05 (løp 6-7)

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere