*Nettavisen* Sport.

Kiefer best i maraton-thriller

Foto: (foto: scanpix)

Tyske Nicolas Kiefer er klar for semifinalen av Australian Open etter en episk og lang kvartfinale mot Sebastien Grosjean onsdag.

25.01.06 08:41

Kampen gikk til fem sett, og Kiefer tok det avgjørende med sifrene 8-6. Kampen varte nesten i fem timer på den brennhete centrecourten i Melbourne. Kampen var den lengste i Australian Opens historie, hvis man ser bort fra Boris Becker og Omar Camporeses fem timer og 11 minutter lange dyst i 1991.

- Det var så mye press på forhånd siden jeg hadde kommet til kvartfinalen så mange ganger, men aldri kommet til semifinalen. Det var mye nerve utpå banen, men det var en fantastisk kamp. Takket vært Sebastien, sa Kiefer etter oppgjøret.

Det var i sannhet litt av en kvartfinale publikum var vitne til onsdag formiddag. Kiefer begynte best, og vant åpningssettet. I det andre falt spillet hans fullstendig sammen, og Grosjean kunne enkelt ta det 6-0. Kiefer fant seg selv igjen i det neste, og tok det hjem 6-4, før Grosjean igjen kontret og vant det fjerde på tiebreak.

Dermed var det duket for et femte og avgjørende sett, der de brøt hverandres serve jevnlig, og det var ikke før Grosjean gjorde en feil på Kiefers andre matchball at kampen var over.

Kiefer møter vinneren av kampen mellom Roger Federer og Nikolay Davydenko i semifinalen.

Raske fakta fra kampen:

Kiefer hadde flest upressede feil – 67 mot 55
Grosjean hadde flest vinnerslag – 59 mot 34
Kampen så 18 servegjennombrudd – ni til hver av duellantene
Grosjean hadde 12 serveess, Kiefer fire
Grosjean vant flest poeng i kampen – 169 mot 160

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.