Alpinstjernen Matthias Mayer rystet alpinverden da han før torsdagens super-G i Bormio fortalte at han legger opp på dagen.

Beskjeden kom som en bombe. 32-åringen tok OL-gull så sent som forrige sesong, og denne sesongen har han vært på pallen to ganger.

Kilde trodde nesten ikke det han hørte da han ble fortalt av Viaplay før start at Mayer legger opp.

– Nei, du tuller? Han er ferdig? Det kom som et sjokk. Jeg lurer litt på hva som er grunnen. Det er for vilt, sa Kilde.

– Tiden er inne for meg. Bålet har brent opp, begrunnet Mayer ovenfor sveitsiske SRF.

Knust av Odermatt

Muligens var det den overraskende beskjeden før start som gjorde at Kilde ikke fikk det helt til å stemme i torsdagens super-G-renn i Bormio.

Nordmannen var i hvert fall sjanseløs mot Marco Odermatt, selv om han ledet ved første mellomtid.

Kilde tapte flere tideler for hver passering, og nederst i løypa holdt det på å gå galt for nordmannen. Kilde var nedi med rumpa i to svinger på rad og holdt på å kjøre ut.

Til slutt var han hele 2,15 sekunder bak Odermatt, og Kilde ristet på hodet i målområdet.

– Det ble trøbbel på vei inn mot målhenget og det bare fortsetter nedover. Kjedelig, sa Viaplays ekspert Marius Arnesen.

Kilde havnet på en skuffende 8. plass. Suverene Odermatt vant med 64 hundredeler ned til Vincent Kriechmayr, mens Loïc Meillard tok 3. plassen, 1,22 sekunder bak Odermatt.

– Da blir det vanskelig

Ovenfor Viaplay forteller Kilde at den svært isete løypa i Bormio ble en stor utfordring for ham.

– Jeg merket allerede fra første port at ting ikke stemmer helt. Da er det vanskelig å gjennomføre planen. Jeg kjører partivis med god skiteknikk, men jeg klarer ikke hele delen. Da blir det vanskelig, sier Kilde, som dagen i forveien ble nummer tre i utforrennet.

30-åringen har uansett hatt en svært god start på sesongen med fire verdenscupseire så langt denne vinteren. Den siste kom i utforrennet i Val Gardena 17. desember.

Adrian Smiseth Sejersted slet i likhet med Kilde nederst i løypa. Han ble nummer elleve. Markus Nordgård Fossland kom på 32. plass.