– Det kan jeg ikke si, da blir det for mye press, svarer Kilde og bryter ut i latter på spørsmål fra NTB om hvor mange treninger han har vært raskest på i oppkjøringen.

Fartsfantomet kommer fra en lengre samling i Chile hvor han har trent med konkurrenter fra Frankrike, USA, Italia, Sveits og Slovenia.

På treningene blir de tatt tiden på i løypa og alpinistene får sett hvordan de ligger an sammenlignet med de utenlandske konkurrentene.

– Det er så bra? Du har vunnet alt?

– Nei da, jeg har ikke det. Men det har gått fint på trening, men jeg legger ikke altfor mye i det. Men jeg ser at det jeg gjør fungerer, og så er det viktig å fortsette å jobbe, selv om du er rangert som nummer en, svarer lommedalsgutten ydmykt.

Kilde var den desiderte beste fartsløperen i verdenscupen i fjor, og vant sammenlagtcupen i både super-G og utfor. Han tok også sølv på kombinasjonen og bronse i super-G under OL i Beijing.

Ingen utenlandske skremmeskudd

Før den kommende sesongen forteller nordmannen at han ikke har sett noen skremmeskudd fra de andre konkurrentene, men har pekt seg ut én som har kjørt man skal holde et øye med.

– Jared Goldberg har byttet skimerke (fra Head til Rossignol), og han har farten inne. Men det har han alltid på trening. Han har som Adrian (Smiseth Sejersted) alltid veldig høy toppfart på trening, og så håper jeg Adrian får inn den lille ekstra finishen i konkurranse, så han vinner et renn. For det fortjener han, forteller Kilde.

Selv om Kilde dominerte fartsdisiplinene i verdenscupen forrige sesong med sju seirer, studerer han fortsatt konkurrentene for å finne detaljer å forbedre.

– Det er alltid én som gjør noe litt bedre enn deg. Så du må bare finne den karen og se det han gjør, og gjøre det enda litt bedre. Det er det jeg er keen på, men så ser man ikke hva den personen gjør hele tiden, forteller han og fortsetter:

– Det jeg har gjort til nå har funket ganske bra, så hvis jeg fortsetter å gjøre det litt til og ting klaffer litt, så håper jeg det blir en bra sesong i år også.

Kanonform

Mandag og tirsdag har de norske alpinistene gjennomførte tester før sesongen kickstarter i østerrikske Sölden 23. oktober. Og som vanlig leverte 30-åringen toppresultater.

– Formen er bra. Det er noen tangeringer av rekorder, så det er fint å kjenne på i en alder av 30. I går hadde vi o2 maks, hopptest og styrketest, mens i dag var det bare knebøytester, sier Kilde og fortsetter:

– Det gikk bra. Jeg makset knebøy på 220 kg, som er tangering av rekorden. Submax knebøy var litt annerledes i år. Det bleier å være halvannen gang av kroppsvekten, men nå var det 75 prosent av maks, så da ble det 165 kg istedenfor 150 kg.

Kort forklart er det ekstreme testresultater. Kilde har også rekorden for den høyeste totalsummen i en ironman-test. I alpinmiljøet har han fått kallenavnet sitt etter den grønne kjempen i Marvel-universet.

– De testene vi kjørte nå, lå veldig nær der jeg har ligget på mine personlige beste tester, forteller «Hulken».

(©NTB)