Kilde viste muskler fredag da han vant det klassiske utforrennet i Wengen. Da ble han med i klubben til Lasse Kjus og Aksel Lund Svindal som de eneste nordmennene som tidligere har vunnet i Wengen. Kjus vant i 1999, mens Lund Svindal tok hjem seieren i 2016.

Lørdag klarte ikke Kilde følge opp triumfen fra dagen før. Jar-gutten gjorde flere feil utover i utforen og slet med finne flyt. Dermed var han også sjanseløs på en topplassering. Østerrikeren Vincent Kriechmayr vant. Han fikk tidlig et enormt tempo i traseen og hadde 0,98 sekund ned til Kilde i mål.

– Jeg merket jeg var litt fri for juice (krefter) i dag. Jeg merker at jeg ikke helt finner timingen, og da går tida litt fort. Det er sjelden jeg er i ubalanse i mål, men det var jeg i dag. Det var en lang dag i går, sa Kilde til NRK etter målgang.

– Det gikk ikke fort nok, rett og slett. Han fikk noen slag på skiene og måtte korrigere noe veldig nedover løypen. Det er så lite som skal til, for her tåles ingen feilmarginerer, sa NRKs alpinekspert Lars Elton Myhre.

Urettferdig seier?

Kriechmayr vant på overlegent vis, men seieren var en smule kontroversiell. Kriechmayr satt nemlig i karantene tidligere denne uken og kom ikke til den sveitsiske skimekkaen i tide til å delta i de obligatoriske treningene foran utforstarten lørdag.

Det mente flere av utøverne ikke var særlig rettferdig, deriblant gårsdagens vinner Kilde. For Det internasjonale skiforbundet (FIS) fant et smutthull som gjorde at de kunne sette opp en annerledes og lite belastende trening for østerrikeren foran lørdagens renn.

Dermed kom han til start, fullt uthvilt, mens konkurrentene kjørte utforen fredag.

– Det kan diskuteres. Det er litt urettferdig på en måte. Wengen er et sted det er greit å ha energi, og det ser man jo i dag. Ingen kritikk til ham, men mer et spørsmål til hvordan FIS håndterer det, sa Kilde og fortsatte:

– Jeg vet ikke om jeg skal si så mye om det, men jeg kan si én ting. Hvis de (FIS) begynner å tøye den strikken, kommer flere land til å tøye den videre.

Også NRK-kommentatorne hadde sitt å si om at Kriechmayr vant lørdag, og ikke stilte til start fredag.

– Når han vinner rennet gjennom å slå hjemmefavoritten Feuz så vil reaksjonene blusse opp noe voldsomt, sa Elton Myhre.

– Det har vært mange diskusjoner rundt denne saken, men FIS ga han lov til å starte i dag. Diskusjonene kommer nok til å fortsette, sa kanalens ekspert Nina Haver-Løseth.

I storform

Lauberhorn-traseen er den lengste i utforsirkuset med sine 4,25 kilometer. Fredag var løypa forkortet og på til sammen 2950 meter, men lørdag var det tilbake til den ordinære lengden. Trolig resulterte det i flere tunge bein mot slutten av traseen.

Fredagens seier var Kildes femte i verdenscupen denne sesongen. Tre av dem kom i super-G, mens de to siste i utfor.

Kilde seiler opp som en av de største gullfavorittene inn mot OL i Beijing. I Sør-Korea for fire år siden ble ikke Kilde blant de ti beste i noen av øvelsene han stilte i.

Adrian Smiseth Sejersted stilte ikke til start i helgens fartsrenn for å få mindre belastning inn mot OL, opplyste landslagssjef Steve Skavik overfor NRK.

Neste helg venter Kitzbühel og to nye utforrenn.