Kilde til Nettavisen: - Vålerenga har akseptert bud på Sam Johnson

TIL USA: Real Salt Lake og Vålerenga er enige om en overgang for Sam Johnson.

TIL USA: Real Salt Lake og Vålerenga er enige om en overgang for Sam Johnson. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

Er enige om en overgang med Real Salt Lake.

02.02.19 11:32

Sam Johnsons tid i Vålerenga kan gå mot slutten. Etter det Nettavisen erfarer er Oslo-klubben enige med Real Salt Lake, som til daglig spiller i amerikanske Major League Soccer, om en overgang for spissen.

Klubbene skal ha blitt enige om en sum mellom åtte og ni millioner kroner, som betyr at den liberiske spissen kan forlate Vålerenga etter kun én sesong i hovedstaden.

Det er fortsatt uvisst om overgangen blir gjennomført da Nettavisen har kjennskap til at Johnson fortsatt må få visum til USA. Det skal være ventet at en endelig avgjørelse rundt en overgang til Real Salt Lake kommer i løpet av februar.

Vålerengas sportssjef Jørgen Ingebrigtsen ønsket ikke å kommentere Nettavisens opplysninger rundt stjernespissen:

- Dette har jeg ingen kommentar til. Klubben offentliggjør for eksempel nye kontrakter, slik vi gjorde med Felix Horn Myhre, når det er klart. På samme måte som vi avklarer avganger når det er klart, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Johnson ankom Vålerenga kinesiske Wuhan Zall sist vinter, og ble Vålerengas toppscorer denne sesongen med totalt 12 scoringer på 28 kamper i liga- og cupspill.

Spissen er ikke den første profilen som forlater Vålerenga denne vinteren. Tidligere har det blitt klart at Amin Nouri lånes ut til den belgiske klubben KV Oostende, mens Felipe Carvalho har dratt til uruguayanske Nacional.

Også Samuel Fridjonsson har forlatt Intility Arena på en låneavtale med Viking.

Vålerenga har også vært aktive på overgangsvinduet. Deyver Vega har ankommet fra Brann, mens Matthias Vilhjalmsson signerte fra Rosenborg tidligere i vinter.

Stortalentet Odin Thiago Holm har også knyttet seg til de kongeblå etter å ha byttet ut Ranheim med Vålerenga.

Nettavisen har ikke lykkes i å komme i kontakt med hverken Sam Johnson eller hans agent Denis Celebic.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.