Gå til sidens hovedinnhold

Kilde tok sesongens 5. verdenscupseier: - Vanvittig

Aleksander Aamodt Kilde kjørte et feilfritt utforrenn i Wengen og tok sin 5. verdenscupseier denne sesongen.

Aamodt Kilde hadde grønne tall gjennom hele den smale Wengen-løypa og kjørte i mål til en ledelse på 30 hundredeler under fredagens utforrenn. Like etter var det verdenscupleder Marco Odermatt sin tur, men han klarte ikke å slå nordmannens tid.

Dermed kunne Kilde juble for seier i utforrennet i Wengen med 19 hundredeler ned til Odermatt. Beat Feuz ble nummer tre, 30 hundredeler bak Kilde.

- Formidabel kjøring! Han er egentlig bare raskest mellom to splitter i dag, utover det så pusler han det sammen, sa NRKs kommentator Thomas Lerdahl da Kilde kjørte inn til ledelse.

- Det er så vilt

29-åringen har allerede vunnet fire verdenscuprenn denne sesongen, og tok fredag sin femte seier. Det er hans første seier i den tradisjonsrike Wengen-utforen. Samtidig viser han nok en gang svært solid form kort tid før OL.

- Det er en vanvittig god følelse. Å slå Feuz i Wengen setter jeg høyt på lista. Det er en av klassikerne også. Det har vært et av de store målene mine. Det var nesten et plettfritt løp. Litt smårusk her og der, men ellers var det veldig bra, sa en glad Kilde til NRK etter løpet.

NRK-kommentator Lerdahl mener Kilde sine prestasjoner er ekstra imponerende med tanke på at han for bare ett år siden skadet korsbåndet og var ute i flere måneder.

- Det er så vilt god kjøring. Det som gjør det så mye mer imponerende er at vi snakker om en mann som har skadecomeback-sesongen. Han kjører så jevnt og stødig, sa han.

Nervepirrende duell

Som under torsdagens super-G-renn ble det en duell mellom Kilde og Odermatt. Da kunne Odermatt sitte i lederstolen og se at Kilde kjørte inn bak han. Fredag ble rollene snudd om.

Det var svært nervepirrende, innrømmer Kilde til NRK.

- Det var helt vanvittig. Du sitter der, og så er det en hundredelskamp fra topp til bunn. Jeg ser han har litt småfeil her og der, og plutselig går det en tidel og så tar han innpå en tidel. Jeg visste han var sterk i bunnen, så da dunket hjertet fort, forteller han.

Kilde blir den tredje nordmannen til å vinne utforrennet i Wengen. Lasse Kjus (1999) og Aksel Lund Svindal (2016) er de to nordmennene som tidligere har vunnet i Wengen.