Det kan nærme seg en sjokkartet retur for en tidligere publikumsyndling på Aspmyra. Nettavisen og Avisa Nordland vet at Glimt har vært i dialog med Vålerenga om en overgang for 29 år gamle Amor Layouni, men partene har ikke kommet til enighet selv om samtalene har pågått over en lengre periode.

At Oslo-klubben nå velger å hente sin gamle helt, Aron Dønnum, på lån fra Standard Liege fram til sommeren, kan få fortgang i prosessen. Ifølge opplysningene skal hovedpersonen selv ikke være uvillig til å ikle seg den helgule drakta igjen. Snarere tvert i mot, etter det vi forstår.

- Du vet at vi ikke kommenterer denne type spekulasjoner i media, sier sport manager i Glimt, Håvard Sakariassen, når vi ringer for å høre om svensk-tunisieren er på vei tilbake til Aspmyra.

Les også: Nettavisen erfarer: Strandberg kan ende i Rosenborg

Nettavisen vet at det også pågår konkrete samtaler om å forlenge utlånet til Taofeek Ismaheel fra Lorient til Vålerenga. Nigerianeren skal opprinnelig til Frankrike til sommeren, men Oslo-klubben ser på mulighetene for at han blir i Norge ut sesongen.

Vålerengas sportssjef Jørgen Ingebrigtsen anslo på onsdagens pressekonferanse at det er 70 prosent sannsynlighet for at en Vålerenga-spiller blir solgt før midnatt torsdag. Uten å gå nærmere inn på hvem han sikter til.

Glimts ønske om å hente Layouni tilbake er udiskutabelt. Så gjenstår det å se om Vålerenga tør å slippe kantspilleren tilbake til klubben han herjet for på venstrekanten i Eliteserien underveis i 2019-sesongen.

Ola Solbakken sliter med en ankelskade og kan risikere å måtte operere. Glimt har derfor sett på et nytt alternativ til kantposisjonene.

Solgt for gode penger

Glimt solgte Amor Layouni til FC Pyramids for 15 millioner kroner høsten 2019. Etter et mindre vellykket opphold der, vendte Layouni tilbake til norsk fotball foran 2021-sesongen.

Glimt var den gang lenge med i dragkampen om kantspillerens underskrift, men lynvingen valgte Dag Eilev Fagermo og Vålerenga.

Les også: Trente med verdensstjernene. Fikk sjokk av det legenden gjorde

I etterkant av at avtalen med osloklubben var klar lot Layouni seg intervjue av VG, hvor svensk-tunisieren valgte å komme med noen saftige, verbale knetaklinger av de helgule fra Bodø.

Mens de helgule i Bodø sikret seg seriegull nummer to på rad, nøyde Layouni seg med tre scoringer på sine 28 seriekamper med Vålerenga som endte på en skuffende 7. plass.

Nå kan 29-åringen være på vei tilbake til Aspmyra. Glimt har iallfall ikke gitt opp håpet om å få en avtale i boks med Vålerenga før overgangsvinduet stenger natt til fredag.

Tett kampprogram i Glimt

Kjetil Knutsen og hans menn går inn i en meget spennende 2022-sesong, hvor kampprogrammet kommer til å bli heftigere enn noen gang. Laget er fortsatt med i Conference League, hvor det nå skal spilles to kvartfinaler mot Jose Mourinho og AS Roma.

I tillegg skal de regjerende seriemesterne spille semifinale i fotball-NM mot Viking, og allerede søndag kommer Rosenborg på besøk til serieåpningen i Eliteserien.

Les også: Nettavisen erfarer: Alexander Kacaniklic kan bli Rosenborg-spiller

I tillegg skal bodøklubben i gang med Champions League-kvalik i juli. Fotball-VM i Qatar gjør også sitt til at kampprogrammet blir tettere enn normalt i 2022. Siste serierunde skal gjennomføres 13. november. Seriegullet ble i 2021 sikret på Consto Arena 12. desember.

Altså en måned mindre å gjennomføre 30 serierunder på i år, sammenlignet med forrige sesong.

Så får tiden vise om Amor Layouni serieåpner i helgult, eller om han fortsatt er en del av VIF-troppen når sesongen sparkes i gang i Eliteserien søndag.