Nettavisen omtalte allerede i starten av mai at Ronny Deila var aktuell for den ledige trenerjobben i den belgiske klubben.

Ifølge Nettavisens opplysninger er partene enige om alt, men papirene er ennå ikke signert. Den norske treneren er ventet å lande i Belgia i løpet av de nærmeste dagene.

TV 2 omtalte saken først.

Nordmannen er i dag trener for New York City FC i MLS, men ser ut til å bytte jobb innen kort tid. Forrige sesong ledet Deila klubben til MLS-tittelen etter seier i sluttspillet.

LES OGSÅ: Solbakken med klar beskjed til svenskene: – Slutt med unnskyldningene

Standard Liège fikk nylig nye eiere da amerikanske 777 Partners kjøpte klubben i mars. Det amerikanske selskapet har hovedkontor i Miami og eier blant annet Serie A-klubben Genoa, samt at de har 15 prosent eierandel i La Liga-klubben Sevilla.

De sikret seg også kontrollen over Standard Liège og de skal ifølge belgiske medier gjøre flere endringer i både klubbledelsen og troppen før kommende sesong.

Vålerenga-spiller Aron Dønnum ble solgt til nettopp Standard Liège i fjor sommer. Han er lånt tilbake til Oslo-klubben, men skal etter planen tilbake til Belgia 1. juli for å ta fatt på sesongoppkjøringen.

Det gjenstår å se om det blir med Deila som klubbens nye trener.

LES OGSÅ: Liverpool nærmer seg gigantovergang: – Han har helt ekstreme kvaliteter