Midtbanespiller Elias Hagen startet 2022-sesongen som en sentral brikke på Bodø/Glimts midtbane, men har havnet bak i køen etter at Patrick Berg vendte hjem til Bodø. Nå kan 22-åringen være på vei bort fra Aspmyra.

Det er i hvert fall ønsket til den svenske storklubben IFK Göteborg som har intensivert sitt arbeid med å få Hagen til Sverige.

Ifølge flere kilder til Nettavisen har IFK allerede presentert et konkret bud på i størrelsesorden rundt 5 millioner kroner.

Nettavisen har vært i kontakt med Hagen, men han har ikke ønsket å uttale seg om sin situasjon på det nåværende tidspunkt.

Les også: Hverdagen er snudd på hodet for Glimt-profilen: – Det verste som kunne skjedd


Signerte ny kontrakt

Hagen signerte på en ny kontrakt med Glimt tidligere i år og alle signaler tydet på at han var mannen Glimt ville satse på som Patrick Bergs erstatter, etter at han ble solgt til franske Lens.

Men på sensommeren tok saken en ny vending da Berg gjorde en overraskende retur til Aspmyra etter et kort opphold i Frankrike.

Hagen ble da henvist til benken av trener Kjetil Knutsen fra slutten av august og fikk kun 37 minutter totalt på de elleve siste kampene i Eliteserien. I Europa League ble han avspist med fire minutter på de seks gruppespillskampene.

Situasjonen har gjort Hagen lite komfortabel og han har etter det Nettavisen forstår startet å se seg om etter alternativer.

– Han må finne seg en ny klubb, og det så fort som mulig, uttalte TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah til Nettavisen om Glimt-spillerens situasjon allerede i midten av september.

Interessen for Hagen har naturlig nok vært til stede fra flere hold, men Glimt skal ha gitt uttrykk for at de ikke er særlig interessert i å selge han til en annen norsk klubb. Midtbanespilleren blir heller ikke en veldig billig mann, all den tid han i år signerte en forlengelse ut 2025.

Sport manager i Glimt Håvard Sakariassen har ikke besvart henvendelser de siste dagene.

Den siste tiden har altså IFK Göteborg vist konkret interesse for Hagen og gjort han til en prioritet i vinterens overgangsvindu. Den tradisjonsrike svenske storklubben har ifølge Nettavisens opplysninger satt i gang et intensivt arbeid med mål om å få til en overgang for Hagen, og det jobbes nå hardt i kulissene for å se om det er mulig å realisere en overgang – noe et konkret bud vitner om.

Les også: Omar Elabdellaoui klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge

Flere norske linker i klubben

Tidligere i år ansatte IFK Göteborg norske Stig Thorbjørnsen som sjefspeider. Han har tidligere hatt suksess med å hente spillere (Samuel Adegbenro fra Rosenborg til IFK Norrköping red.anm.) som har vært ute i kulden i Norge til den svenske ligaen.

Torbjørnsen har tidligere jobbet som speider for blant andre Rosenborg og IFK Norrköping.

Tidligere Sarpsborg 08-trener Mikael Stahre sitter i sjefsstolen som trener og tidligere i vinter signerte Anders Trondsen en kontrakt med klubben etter et opphold i tyrkiske Trabzonspor.