Ifølge Nettavisens opplysninger er det den kjente TV-eksperten og tidligere Fredrikstad-lederen Joacim Jonsson som har trukket det lengste strået i kampen om den ledige stillingen som sportssjef i Vålerenga.

47-åringen fra Sundsvall har lang fartstid i og rundt norsk fotball, og skal nå være nære en av de mest ettertraktede jobbene i fotball-Norge.

Etter det Nettavisen kjenner til har svensken fått tilbudet fra VIF, og vurderer i disse dager om han skal si ja eller nei.

Nettavisen har prøvd å komme i kontakt med Jonsson, uten å lykkes. Det har heller ikke lyktes å få tak i Vålerengas styreleder Tuva Ørbeck Sørheim.

Det var VG som først omtalte at Jonsson er høyaktuell for jobben på Intility Arena mandag ettermiddag, ifølge Nettavisens informasjon skal han altså ha fått tilbudet og vurderer nå sitt svar til Oslo-klubben. En avgjørelse om Jonsson takker ja og tar jobben er ventet i løpet av kort tid.

Les også: Knutsen optimistisk om Botheim-overgang: - Håper for hans del at han blir Glimt-spiller

Vålerenga-trener Dag Eilev Fagermo har heller ikke svart på Nettavisens henvendelser, men sa følgende til Dagsavisen tidligere mandag:

- Vi nærmer oss. Prosessen har vært veldig god. I løpet av relativt kort tid tror jeg det kan bli klart, sier Fagermo til Dagsavisen.

- Før seriestart?

- Det vet jeg ikke. Men det kan skje.

Les også: VIF-profilen ble satt ut av stjernespilleren: - Jeg har aldri sett det før

Også Dagbladet rapporterer at svensken er høyaktuell for Vålerenga.

Det er ventet at avgjørelsen vil bli tatt i løpet av kort tid.

Joacim Jonsson var sportssjef i Fredrikstad i seks sesonger, men har siden jobbet som fotballekspert i flere ulike kanaler.