AC Horsens midtstopper James Gomez kan være på vei til Eliteserien. Etter det Nettavisen erfarer har Molde, som er på aktiv jakt etter en ny midtstopper, tidligere lagt inn et konkret bud på den 20 år gamle landslagsspilleren fra Gambia.

- Jeg vil ikke uttale meg om konkrete spillere eller andre klubber utover at James har et stort potensial og gjør det godt i Afrikamesterskapet nå, sier AC Horsens sportsdirektør Niels Erik Søndergård i en kommentar til Nettavisen.

Budet skal etter det Nettavisen forstår ha blitt avslått, men det er ikke utenkelig at klubben vil gjøre et nytt fremstøt på den talentfulle midtstopperen.

Gomez er for tiden i Kamerun der han er en del av troppen som deltar i Afrikamesterskapet for det vestafrikanske landet. Onsdag startet han og imponerte til tider i 1-0-seieren mot Mauritiana, i deres første kamp i mesterskapet.

Gomez har vært en del av Horsens siden 2020 dit han kom fra Real de Banjul i hjemlandet. Han har startet samtlige 18 kamper i dansk 1. divisjon hittil denne sesongen der han har imponert i midtforsvaret. Han fikk også flere kamper på tampen av forrige sesong da den danske klubben til slutt rykket ned fra Superligaen.

Managing Director Ole Erik Stavrum i Molde har ikke bevart Nettavisens henvendelser torsdag.

Tidligere torsdag rapporterte Adresseavisen at Rosenborg er interessert i å hente Sam Rogers fra HamKam. Det er opplysninger som også Nettavisen sitter på, men flere kilder informerer om at Molde også er vel så interesserte i amerikaneren og at klubben vurderer et konkret fremstøt på Rogers.

De to toppklubbene i Eliteserien, som begge er på intensiv stopperjakt, ser dermed ut til å være på jakt etter samme spiller. Det skal også være interesse fra flere toppklubber i Skandinavia for amerikaneren, men HamKam er svært lite interesserte i å selge sin stopperjuvel før Eliteserien-comebacket.

- Vi har ikke mottatt noen bud på Rogers, sier sportssjef Espen Olsen til Nettavisen torsdag.

Rogers var en del av MLS-klubben Seattle Sounders' akademi for noen sesonger tilbake, men fikk aldri sjansen i den amerikanske toppdivisjonen. Han kom i august på en låneavtale til HamKam ut sesongen. Hamar-klubben signerte dermed 22-åringen på en permanent avtale ut 2024 da kontrakten hans løp ut 1. januar.

Molde har for tiden kun to rene midtstoppere i stallen i Martin Bjørnbak og Sheriff Sinyan. De ønsker å sikre seg et nytt alternativ sentralt i forsvaret og skal ha sett seg ut Gomez og Rogers reelle alternativer.

Også flere rutinerte norske midtstoppernavn har vært oppe til vurdering.

Molde er allerede enige med Odd om en avtale for Markus Kaasa. Der gjenstår de personlige betingelsene før en overgang kan gjennomføres. I tillegg har klubben signert keeperen Jakob Karlstrøm fra Tromsø.