Onsdag kveld kom bekreftelsen på at David Datro Fofana signerer for Chelsea i en overgang totalt sett verdt over 120 millioner kroner. Overgangen gjør 20-åringen til det dyreste salget fra Eliteserien noensinne og gir Molde betydelige midler i klubbkassa, men også et gapende behov for en utpreget målscorer på topp.

Den tidligere Viking-spissen Veton Berisha kan bli mannen som fyller ivorianerens sko og ifølge Nettavisens opplysninger skal Molde allerede ha startet forhandlinger med Hammarby med mål om å få til en overgang for 28-åringen.

Nettavisen rapporterte først om Moldes interesse for Berisha på tirsdag. Til svenske Fotbollskanalen uttalte Hammarbys sportssjef Jesper Jansson at «det er mest spekulasjoner» og «klubben har en lengre avtale og at det skal veldig, veldig mye til om de en gang skulle vurdere det».

– Vi tror veldig mye på Veton og har investert stort i ham. Det er norske spekulasjoner, fortsatte Jansson før han på spørsmål om de har mottatt et konkret bud, svarte slik:

– I hvert fall ikke … nei, ikke i nærheten av at vi skulle åpne opp og vurdere det, sa Jansson.

Les også: Erling Moe irriterte seg grusomt over det han fikk se i Molde: – Merkelig

Konkret dialog og forhandling

Til tross for Stockholm-klubbens forsøk på å dementere saken i størst mulig grad, skal Molde, ifølge Nettavisens opplysninger, allerede ha konkretisert sin interesse og presentert en økonomisk pakke som godt og vel dekker det Hammarby måtte ut med da de kjøpte 28-åringen fra Viking.

Berisha har oppholdt seg i Stavanger på juleferie den siste tiden.

Hammarby på sin side ønsker naturlig nok å få på plass en erstatter for spissen de brukte store ressurser på å sikre seg, før de åpner for å slippe Berisha.

Nettavisen er ikke kjent med om det er full enighet mellom alle involverte parter på det nåværende tidspunkt.

Nettavisen har ved flere anledninger forsøkt å komme i kontakt med Berisha til denne saken. Han har ikke vært tilgjengelig. Hammarbys sportssjef Jesper Jansson har heller ikke besvart henvendelser.

Les også: Hevder Alfie Haaland klistret en seddel i panna og viste finger til fansen

Skuffet i Stockholm

Den daværende Viking-spissen ble hyppig koblet til Molde før 2022-sesongen, men spissen endte til slutt opp med å signere for svenske Hammarby sommeren 2022.

Berisha har ikke tatt helt av i under perioden i Stockholm. Fire mål på 14 kamper er fasiten etter den første halve sesongen i nabolandet.

Til tross for at Berisha kun har vært i klubben et halvt år skal Hammarby-ledelsen allerede være åpne for å selge spissen dersom et tilfredsstillende bud kommer på bordet, noe som åpner opp for en Molde-overgang og som klubbene ifølge Nettavisens opplysninger nå har diskutert på et konkret nivå.

Les også: Norsk fotball i kulissene: Spissen Bodø/Glimt vurderer

Molde jakter Fofana-erstatter

Berisha får eventuelt store sko å fylle, dersom han ender opp med å signere for Molde. Datro Fofana leverte 15 scoringer og tre målgivende pasninger, og var en sentral bidragsyter til Moldes dominans på veien til gullet.

28-åringens tidligere meritter viser at han kan være mer enn kapabel til å ta over stafettpinnen.

I tillegg til å levere over ett målpoeng per kamp i snitt i fjor, noterte han seg for 22 mål og fem målgivende på 28 kamper i 2021, og 16 mål og fem målgivende på like mange kamper året før.

I likhet med Fofana baserer Berisha mye av spillet sitt på å bruke farten til sin å komme seg i bakrom.