Nettavisen kunne torsdag avsløre at Rosenborg hadde mottatt bud og var i forhandlinger om et salg av Stefano Vecchia til Allsvenskan-klubben. Senere torsdag får Nettavisen opplyst at klubbene allerede er enige om en avtale og at kun den medisinske testen gjenstår for Vecchias del.

Tirsdag erfarte Adresseavisen og svenske Fotbollskanalen at Vecchia var ønsket i den svenske storklubben.

Nå går det altså mot et salg etter at klubbene har forhandlet om en avtale de siste dagene. Fremdeles gjenstår den medisinske testen, men klubbene skal etter det Nettavisen forstår nå ha kommet til enighet.

Det er ventet at Vecchia vil sette kursen mot Sverige i løpet av kort tid for å sluttføre avtalen. Han vil da vende tilbake til svensk fotball og Malmö hvor Henrik Rydstrøm nå er trener. Rydstrøm tok i vinter over jobben som trener i den svenske klubben og var også Vecchias sjef i Sirius før han meldte overgang til Rosenborg etter 2020-sesongen.

Ifølge opplysningene skal klubbene ha forhandlet de siste dagene etter at interessen ble kjent. Vecchia skal selv ha ønsket en overgang til klubben som endte på en skuffende 7. plass i Allsvenskan forrige sesong.

– Vi håper å få inn en spiller til. Så får vi se om det blir en «nier» eller en kantspiller, uttalte trener Rydstrøm til Fotbollskanalen i helgen som var.

28-åringen er torsdag i Trondheim hvor han trente alternativt. Samtidig har det foregått samtaler i kulissene om en overgang for den målfarlige angriperen.

Tidligere i vinter la Ludogorets fra Bulgaria inn et bud på Vecchia på i underkant av ti millioner, men da ønsket ikke RBK å selge svensken.

Siden den gang har trønderne sikret seg angrepsspillerne Oscar Aga og Jayden Nelson inn portene på Lerkendal.

Etter det Nettavisen får opplyst skal summen RBK nå har takket ja til være på rundt ti millioner kroner, selv om ingen av partene har ønsket å bekrefte hvilken størrelse MFFs bud ligger på.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Vecchia, RBKs sportssjef Mikael Dorsin og trener Kjetil Rekdal. Ingen av dem har besvart henvendelsene.