Ibrahima Koné (22) kan være i ferd med å bli solgt fra Sarpsborg 08 og Eliteserien til fransk toppfotball.

Etter det Nettavisen kjenner til skal sarpingene ha akseptert et bud på Mali-spissen fra Ligue 1-klubben Lorient. Totalrammen på budet er verdt solide 40 millioner kroner.

Spilleren selv må bestemme om han ønsker å knytte seg til klubben. I tillegg må han bestå den medisinske testen før overgangen er i boks.

Lorient ligger nest sist på tabellen i Ligue 1, har scoret færrest mål av samtlige klubber i den franske toppdivisjonen og står i fare for å rykke ned.

LES OGSÅ: Har funnet OL-vikar for smittet Monsen

Kan gå mot salg

Slik Nettavisen forstår det har Koné selv vært usikker på om han ønsker å signere for Lorient de siste dagene på grunn av klubbens utsatte tabellposisjon og at laget risikerer å rykke ned.

Men det er ikke utelukket at han nå velger å signere for klubben før overgangsvinduet stenger i Frankrike ved midnatt mandag.

Nantes skal også være med i kampen om Koné, men ifølge Nettavisens opplysninger skal det ikke ha blitt akseptert et bud fra denne klubben.

Les også: Avventer salg til Premier League. Nå begynner storklubben å få hastverk

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 har nylig innrømmet at klubben har fått henvendelser om den unge kraftkaren fra både Frankrike og Belgia i det siste.

Berntsen hevder klubben ikke har akseptert et bud på spissen, men tror det kan gå mot et salg.

- Hadde jeg blitt spurt på torsdag, så hadde jeg trodd at det skulle bli salg. Fredag ikke. I dag tror jeg det kan bli salg. I denne bransjen kan de snu i løpet av dagen. Sånn er det i de avgjørende timene, sier sportssjefen til Nettavisen.

Dersom Koné blir solgt, vil dette bli den største overgangen i Sarpsborg 08s historie.

- Det er bra for en spiller som satt på benken i Haugesund i fjor. Salget blir eventuelt veldig bra, og det er på det nivået det bør ligge, sier Berntsen.

Leverte for Mali

Koné scoret tre ganger for Mali, alle på straffespark, under afrikamesterskapet i Kamerun nylig. Med det var han en helt avgjørende bidragsyter til at Mali gikk videre som gruppevinner.

22-åringens og landslagskollegene hans forsvant likevel ut i åttedelsfinalen av turneringen onsdag.

Det skjedde på grunn av et 0-0-resultat og 5-6-tap etter straffer mot Ekvatorial Guinea. Koné ble byttet ut like før slutt i ordinær spilletid i oppgjøret.

Spissen har de siste dagene oppholdt seg i Mali etter at landslaget røk ut av mesterskapet.

Les også: Reaksjonene etter de stygge scenene var sterke. Nå kommer Liverpool med en bønn til stjernen

I gruppespillet scoret Sarpsborg-spissen tre av de fire målene til Mali.

Totalt står han med hele åtte scoringer på kun ni landskamper siden debuten i VM-kvalifiseringen mot Rwanda i fjor.

Les også: Koné kommer med klar melding til egen klubb: - De overdriver sine krav

Forrige sesong scoret Koné elleve eliteseriemål for Sarpsborg 08, deriblant fire ganger på bare en omgang i 5-0-triumfen hjemme mot Sandefjord.

Kraftspissen, som også har tre sesongers fortid i FK Haugesund i perioden 2018-2020, har notert seg for 19 scoringer totalt på 76 opptredener i Eliteserien.