*Nettavisen* Sport.

Kilopris: 500 kr

Lillestrøm-spillerne får 1000 kroner i bot pr. kilo de legger på seg i ferien. Odd-spillerne 500. Se hva din klubb gjør i ferien.

I Odd Grenland koster en kilo vektøkning 500 kroner.

- Spillerne forlanger treningsutstyr, økte lønninger og bedre treningsfasiliteter. Det minste man kan forvente av dem, er at de holder seg i form i løpet av ferien, sier Odd Grenlands trener Arne Sandstø Til TV 2 Nettavisen.

Eventuelle inntekter går til sosiale aktiviteter for spillerne.

Gunnar Halle i Lillestrøm smiler og ler når vi konfronterer ham med vektkontrollen.

- Vi må jo holde det litt ved like. Spillerne har ikke godt av å legge på seg for mye. Har de lagt på seg for mye, blir det bøter, sier Halle.

Veies hver uke
Viking-spillerne må ofte på vekten.

- Vi gjør vektkontroller hver uke. Vi veide spillerne før de reiste, og veier dem når de kommer tilbake. Akkurat det er jeg ikke redd for. Jeg håper spillerne får slappet skikkelig av i ferien og kommer opplagte tilbake, sier Roy Hodgson.

I Molde har de et litt annet synspunkt.

- Det var meningen at vi skulle ha vektkontroll, men så gikk jeg selv på vekten og den ble ødelagt. Det gjorde at vektkontrollen ikke kan gjennomføres, sier adm. dir Espen Silseth.

Sjekk din klubbs ferieplaner - og eventuelle straffer:

Odd Grenland: Ferie til 13. juli. Individuelle treningsopplegg for alle spillerne i forhold til styrker og svakheter. Straff for vektøkning: 500 kroner pr. kilo.

Fredrikstad: Spillerne har ferie fram til neste onsdag og har fått egentreningsopplegg i hjemmelekse.

Ham-Kam: Spillerne har ferie fram til neste onsdag og har fått med seg egentreningsopplegg

Lillestrøm: Spillerne har ferie fram til neste onsdag. Har fått beskjed om at de må holde formen ved like. Klubben varsler også vektkontroll når spillerne kommer tilbake. STraff for vektøkning: 1000 kroner pr. kilo.

Molde: Spillerne har ferie til 13. juli. Spillerne har fått beskjed om å koble av fra 4-4-2 og skal passe formen.

Aalesund: - Vi samles igjen 13. juli. Jeg har forsøkt å stimulere det enkelte individ til innsats i ferien, men her blir det ikke snakk om pulsklokker og straffereaksjoner, forteller en jordbærspisende Ivar Morten Normark.

Lyn: Spillerne har som i flere andre klubber fått individuelle treningsprogram med seg på ferien. De samles igjen 14. juli. - Når spillerne kommer tilbake vil de bli testet for å se hvor de står. Vi tester dem noen ganger i året, sier Hans Knutsen.

Start: Spillerne har ferie til onsdag i neste uke. - Vi veide spillerne før de dro på ferie, men hjelper det å gi dem bøter? Vil de gå ned i vekt av den grunn? I stedet for å true med straff driver vi med informativ og forebyggende virksomhet, sier Tom Nordlie.

Tromsø: Neste fellestrening onsdag 13. juli - og ingen bøter for manglende egentrening. - Det er idrettsutøvere vi snakker om. Jeg trenger ikke å true dem til å trene, poengterer Otto Ulseth.

Bodø/Glimt: Samles onsdag 13. juli. - Spillerne har fått et relativt tøft egentreningsprogram som jeg forventer at de følger opp. Vi må bruke disse dagene til å bygge oss opp foran en tøff høst, sier trener Ola Haldorsen.

Viking: Spillerne i klubben har fri fram til søndag.

Vålerenga: Samles torsdag 14. juli. - Vi har ingen formell straff, men forventer at spillerne ikke kommer utrent tilbake fra ferie. I så fall merker vi det fort, og da må de det gjelder trene ekstra, sier assistenttrener Lars Bohinen.

Brann: Samles til treningsleir på Dale 14.-18. juli og spiller mot Birmingham på Stadion 19. juli. - Ingen straff for manglende trening hos oss. Vi appellerer til spillernes lojalitet overfor hverandre, sier assistenttrener Espen Steffensen.

Rosenborg: Samles torsdag 14. juli. Spørsmålet om bøter for overvekt, får keepertrener Jørn Jamtfall til å le. - Det har vi ingen tradisjoner for på Lerkendal, fastslår han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag