RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kinesisk mur stoppet Sjarapova

Foto: AFP PHOTO / THOMAS COEX
Sist oppdatert:
Li Na blir den første tennisspilleren fra Kina i en French Open-finale.

29-åringen hadde overtaket i store deler av kampen mot Maria Sjarapova, og brøt russerens serve akkurat da hun trengte det mest.

I begge settene hentet Sjarapova seg tilbake etter at Na fikk tidlige overtak. Men da Sjarapova måtte serve for å holde seg i settene på stillingen 4-5 i første sett, og på 5-6 i det andre, sviktet det for den høyreiste og høylytte 24-åringen.

I første sett satte Sjarapova et enkelt slag i nettet da hun hadde breakball imot. Da Na hadde matchball servet 188 centimeter høye Sjarapova dobbeltfeil.

Første kineser
Dermed er kinesiske Na klar for finale i French Open som den første fra sitt hjemland etter seier 6-4, 7-5.

Tross skadeproblemer har Na hatt fantastiske formtopper i 2011-sesongen. I januar spilte hun seg til sin første Grand Slam-finale. Der endte det med tap i tre sett mot Kim Clijsters. Siden har hun stort sett gått skadet, eller slitt med å finne tilbake til taktene fra januar.

Men med årets andre Grand Slam på trappene har Na igjen priket inn formen.

Vanskelige vindforhold har preget i turneringen denne uka. Kanskje var vinden enda litt sterkere og vanskeligere å håndtere torsdag. Na taklet utvilsomt forholdene best selv om hun har uttalt at hun hater å spille i sterk vind.

Varierende Sjarapova
Maria Sjarapova har hatt skadeproblemer gjennom flere sesonger, men har sakte bygd seg opp til å holde nivået i verdenstoppen igjen.

Etter et par varierende kamper i innledningen av årets Grand Slam på Roland Garros-banene, viste Sjarapova - som har toppet WTAs verdensranking fire ganger - spill av godt gammelt merke i onsdagens kvartfinale. Sjarapova var nådeløs mot tyske Andrea Petkovic og vant 6-3, 6-0.

Dagen etter var 24-åringen igjen altfor ustabil og møtte veggen mot Li Na.

I den andre semifinalen vant italienske Francesca Schiavone over Frankrikes hjemmehåp Marion Bartoli med sifrene 6-3 og 6-3, og møter dermed Li Na i finalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere