*Nettavisen* Sport.

Kinesisk mur stoppet Sjarapova

Foto: AFP PHOTO / THOMAS COEX

Li Na blir den første tennisspilleren fra Kina i en French Open-finale.

03.06.11 08:14

29-åringen hadde overtaket i store deler av kampen mot Maria Sjarapova, og brøt russerens serve akkurat da hun trengte det mest.

I begge settene hentet Sjarapova seg tilbake etter at Na fikk tidlige overtak. Men da Sjarapova måtte serve for å holde seg i settene på stillingen 4-5 i første sett, og på 5-6 i det andre, sviktet det for den høyreiste og høylytte 24-åringen.

I første sett satte Sjarapova et enkelt slag i nettet da hun hadde breakball imot. Da Na hadde matchball servet 188 centimeter høye Sjarapova dobbeltfeil.

Første kineser
Dermed er kinesiske Na klar for finale i French Open som den første fra sitt hjemland etter seier 6-4, 7-5.

Tross skadeproblemer har Na hatt fantastiske formtopper i 2011-sesongen. I januar spilte hun seg til sin første Grand Slam-finale. Der endte det med tap i tre sett mot Kim Clijsters. Siden har hun stort sett gått skadet, eller slitt med å finne tilbake til taktene fra januar.

Men med årets andre Grand Slam på trappene har Na igjen priket inn formen.

Vanskelige vindforhold har preget i turneringen denne uka. Kanskje var vinden enda litt sterkere og vanskeligere å håndtere torsdag. Na taklet utvilsomt forholdene best selv om hun har uttalt at hun hater å spille i sterk vind.

Varierende Sjarapova
Maria Sjarapova har hatt skadeproblemer gjennom flere sesonger, men har sakte bygd seg opp til å holde nivået i verdenstoppen igjen.

Etter et par varierende kamper i innledningen av årets Grand Slam på Roland Garros-banene, viste Sjarapova - som har toppet WTAs verdensranking fire ganger - spill av godt gammelt merke i onsdagens kvartfinale. Sjarapova var nådeløs mot tyske Andrea Petkovic og vant 6-3, 6-0.

Dagen etter var 24-åringen igjen altfor ustabil og møtte veggen mot Li Na.

I den andre semifinalen vant italienske Francesca Schiavone over Frankrikes hjemmehåp Marion Bartoli med sifrene 6-3 og 6-3, og møter dermed Li Na i finalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag