Nordmannen har skrevet under på en toårskontrakt med den nyopprykkede Premier League-klubben med opsjon på ytterligere ett år.

29-åringen har vært klubbløs siden kontrakten hans hos Everton gikk ut etter forrige sesong. Oppholdet der ble ikke særlig suksessfullt, og spissen fikk lite spilletid.

TV 2 sin Premier League-ekspert Kasper Wikestad tror imidlertid at Watford er et klokt valg av King.

- Jeg tror det kan være en veldig god match. Jeg tror de skal ha gode forutsetninger for å holde seg i divisjonen også. Så har de en morsom manager også, i Xisco. Han gjorde en fantastisk jobb etter at han kom inn halvveis forrige sesong, sier han til Nettavisen.

Les også: Landslagsspiller nær enighet med ny klubb

Tror på mye spilletid

Wikestad er ikke i tvil om at King fortsatt har Premier League-nivået inne, selv om det ble en tøff vår i Everton.

- Det er det ikke tvil om. Det har han vist massevis i flere sesonger i Bournemouth. Den Everton-greia ble bare litt tullete fordi han plutselig kom opp i konkurranse med spillere som var etablerte og Ancelotti ville ikke rokke på det. Man får selvsagt se hvordan det går og han får vise det nå, men han har vist vertfall gjennom flere sesonger at det ikke skal være noe grunn til å ikke tro det vertfall, mener eksperten.

- Så du mener det er gode muligheter for spilletid for King i Watford?

- Absolutt. Dette er bare opp til han. Sånn som de er besatt fremover skal han definitivt ha muligheter til å bli førstevalg på topp der, sier Wikestad.

Han fortsetter:

- Troy Deeney tror jeg kanskje det ikke er så mye igjen av på Premier League-nivå. Også har de andre spisser som ikke har scoret mye mål på det nivået her. Andre Gray begynner også å dra på åra, så sånn sett skjønner jeg godt at Watford ser til Joshua King.

Les også: Chiellini tror benken til England kunne vunnet EM. Tidligere Italia-sjef peker likevel ut svakhet

Fornøyd landslagssjef

Også landslagssjef Ståle Solbakken er glad for at King har fått seg ny klubb.

- Dette blir veldig spennende. Vi er alle glade for at Joshua har funnet seg en ny klubb og en ny utfordring. Spillere og spilletid i topp fem-ligaene er det vi vil ha mer av, sier landslagstrener Ståle Solbakken til nyhetsbyrået NTB.

Før det mislykkede oppholdet i Everton spilte King for Bournemouth i fem og en halv sesong, hvor det ble 172 kamper og 48 mål i Premier League.

Nordmannens nye klubb ble nummer to i Championship forrige sesong, og rykket dermed rett opp igjen til Premier League.

Les også: Mourinho i ny bok: - Det føltes som verdens ende

Watford skriver på sine hjemmesider at nordmannen kommer til å ta den medisinske testen i løpet av helgen og slutte seg til laget i neste uke.

I Watford blir han blant annet lagkamerat med tidligere Bodø/Glimt-spiller Philip Zinckernagel.