King med klar Ødegaard-beskjed: - Veldig glad han har fått en startplass

FREMTIDEN? Joshua King liker å spille med Martin Ødegaard på landslaget.

FREMTIDEN? Joshua King liker å spille med Martin Ødegaard på landslaget. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Martin Ødegaard har for første gang startet to kamper på rad under Lars Lagerbäck. Nå håper Joshua King at stortalentet får flere muligheter.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det var skuffede norske spillere som møtte pressen etter 3-3-kampen hjemme mot Sverige tirsdag kveld.

Også Ødegaard var blant dem som lot seg fortvile over han og de norske lagkameratene klarte å rote bort en 2-0-ledelse mot svenskene, men han ser likevel tilbake på en postiv landslagssamling for sin egen del.

For etter å ha startet både mot Spania og Sverige kan det se ut til at han har klart å overbevise landslagssjef Lars Lagerbäck om at han fortjener en fast plass i Norges startellever.

- Jeg tar ikke noe startplass for gitt, det gjør jeg absolutt ikke, men det er kult å få to startplasser her. Det har vært en veldig fin samling for min del. Jeg føler at jeg har tatt noen steg i år. Det var kult å få spille, sier Ødegaard til Nettavisen.

Han har foreløpig ikke fått spesielt med tilbakemeldinger fra Lagerbäck i forbindelse med samlingen, men at svensken gir 20-åringen fornyet tillit bør være et positivt tegn. Ødegaard legger ikke skjul på at det betyr mye for ham å spille for landslaget.

- Alle vil representere Norge og det er noe av det største man kan gjøre som fotballspiller i Norge. For min del personlig har det vært stort å få oppleve. Vi skulle gjerne hatt en seier i dag for å toppe det, men det er uansett kult å få spille, forklarer Ødegaard.

STOLT: Martin Ødegaard synes det er stort å representere det norske landslaget. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

King håper på mer samarbeid

Mot Sverige kombinerte unggutten til tider bra med målscorer Joshua King. Sistnevnte har latt seg imponere av Ødegaard og er helt klar på at han håper 20-åringen får flere muligheter.

- Jeg er veldig fornøyd med at Martin har fått seg en startplass i laget. Han er en klassespiller. Han har noe annet enn det alle andre på det norske laget har. Han er en god spiller og det er gøy å spille med en spiller som har overblikk. Han spilte meg gjennom i første og jeg spilte han gjennom på målet mitt. Vi har ikke spilt så mye sammen, men jeg gleder meg til fortsettelsen, sier King til Nettavisen.

Også Ødegaard liker å spille sammen med King.

- Josh er fantastisk. Han er virkelig høy klasse. Han viser det i Premier League, kanskje en av de beste ligaene i verden, og han gjør det hver gang han spiller med landslaget. Han er fantastisk å spille sammen med, sier Ødegaard til Nettavisen.

- Gjør en grei kamp

Selv om han gledet seg over å få muligheten mot Sverige, er han bare brukbart fornøyd over egen prestasjon.

- Jeg synes jeg gjør en grei kamp, får spilt frem Josh (King) en del og satt opp noen sjanser. Det var greit nok, sier Ødegaard til Nettavisen etter det høydramatisk 3-3-oppgjøret.

Han spilte sin første 90-minutter i en kvalikkamp for det norske landslaget og var blant Norges beste spillere, i hvert fall offensivt.

Real Madrid-eiendommen slo også corneren som endte med det livsviktige 3-3-målet.

Det kan endelig virke som at 20-åringen har spilt seg inn på laget til Lars Lagerbäck, og Vitesse-proffen har fått starte begge de vanskelige kampene mot Spania og Sverige.

- Jeg synes det har vært ok, jeg kunne gjort det bedre, men totalt sett er det greit, sier Ødegaard til Nettavisen.

- Fullt på høyde med Sverige i perioder

Han opplevde tirsdagens uavgjortdrama slik:

- Det var mye rart, mye følelser. Vi følte vi hadde god kontroll på 2-0, og skal egentlig bare kontrollere inn en seier, men ble for passive og lave. Da får de styre det meste. Vi slipper til en retur på straffe som kanskje kan avverges, og kanskje litt enkle mål, men sånn er fotballen. Da viser vi i hvert fall karakter når vi får med oss ett poeng, sier Ødegaard.

- Hva går gjennom hodet ditt da Sverige gikk opp til 3-2 på overtid?

- Det var tungt, vi ledet jo til langt ut i kampen, og da er det tungt når de snur det på den måten. Men da var det ene poenget veldig viktig, sier han.

Han er positiv med tanke på Norges sjanser til å bli nummer to i gruppen.

- Jeg tror Spania blir tøffe. De er bedre enn resten og det må vi alle erkjenne. Bak der synes jeg det er jevnt med Sverige og Romania. Det blir tøft, men vi viser i dag i lange perioder at vi er fullt på høyde og kanskje bedre enn Sverige, sier Ødegaard.

Norge møter Romania i neste kamp i EM-kvalifiseringen på Ullevaal i juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.