King om svensk stjerne: - Vet ikke hva han har røyka

TEMPERATUR: Norges Joshua King, her i duell med Emil Krafth, var som vanlig klar i sin tale etter tirsdagens kamp.

TEMPERATUR: Norges Joshua King, her i duell med Emil Krafth, var som vanlig klar i sin tale etter tirsdagens kamp. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Det var mildt sagt delte meninger om dramatikken som utspilte seg på Ullevaal stadion tirsdag kveld.

NORGE - SVERIGE 3-3:
ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge og Sverige delte altså poengene i den svært viktige EM-kvalikkampen foran et utsolgt Ullevaal stadion tirsdag kveld.

Norge ledet 2-0 så sent som etter 70 minutter i andre omgang, men tre svenske scoringer gjorde at alle trodde seieren skulle gå til Sverige på bitrest mulig vis.

Men på overtid reddet innbytter Ola Kamara ett poeng med en heading fra kloss hold, og en vanvittig match endte dermed 3-3.

Etter kampen fortsatte de svenske og norske stjernene å duellere - denne gangen muntlig - om hvem som hadde vært det beste laget.

- Hvem er Quaison

Norges spissprofil Joshua King ble i pressesonen etter kampen bedt om å kommentere Robin Quaisons uttalelser om at Sverige var helt overlegne på Ullevaal.

Da svarte King slik:

- Hvem er Quaison?

- Han som scoret to mål.

- Nummer 11?

- Ja.

- Frem til vi scoret 2-0, synes jeg vi var bedre, men vi ble passive etter det. Da var de bedre, sier King.

- Vet ikke hva han har røyka

Da VGs reporter følger opp med at det da kanskjer er å ta i at Sverige var overlegne, svarer King:

- Ja, jeg vet ikke hva han har røyka. Det er hans problem, jeg tror han må se kampen igjen.

Quaison begynte å flire i pressesonen på Ullevaal stadion da han fikk høre hva Joshua King hadde sagt om hans uttalelse etter kampen.

- Det var den følelsen jeg hadde da jeg var ute på banen. Det kan være at han hadde en annen følelse og det respekterer jeg. Det er sånn det er, sier Quaison.

Han står fortsatt for at han synes Sverige var overlegne i oppgjøret på Ullevaal.

- Vi hadde veldig mange sjanser. Jeg synes at vi burde ha scoret flere mål, sier svensken.

Selv om han synes Sverige var klart best, så forteller han til Nettavisen at han synes kvaliteten på det norske laget var bra.

- Det er et veldig sterkt lag, forteller Quaison.

HVEM VAR BEST? Sveriges Robin Quaison, her i duell med Martin Ødegaard, skapte debatt med sine uttalelser. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Også svenske Marcus Berg mener Sverige var best. Selv om Sverige har fire poeng etter to kamper, tre flere enn Norge, var han skuffet etter 3-3-kampen.

- Man vil alltid ha med seg tre poeng, spesielt etter den kampen vi leverer. Jeg synes vi hadde fortjent det, sier Berg.

- Hva synes du om det norske laget?

- Det er ingen direkte overraskelser, de slår mye langt. Det er tøft, og de får uttelling på det mot slutten av kampen, og respekt for det. De gjør det de er gode på, men jeg synes vi er best stort sett hele kampen. Det er surt for oss at vi ikke får med oss tre poeng, sier Berg til Nettavisen.

- Typisk dem

Ole Selnæs fnyser av de svenske uttalelsene. Han mener Norge var vel så gode som våre naboer.

- Det er typisk dem, svensker er vant til å se ned på norsk fotball, det får de bare gjøre, sier han.

Han mener det var to jevne lag som kjempet en batalje på Ullevaal tirsdag.

- Kampen kunne bikket begge veier. Jeg er utrolig skuffet over at vi ikke klarer å vinne, sier midtbanespilleren.

Martin Ødegaard leverte en god offensiv kamp for Norge. Han opplevde dramaet slik:

- Det var mye rart, mye følelser. Vi følte vi hadde god kontroll på 2-0, og skal egentlig bare kontrollere inn en seier, men ble for passive og lave. Da får de styre det meste. Vi slipper til en retur på straffe som kanskje kan avverges, og kanskje litt enkle mål, men sånn er fotballen. Da viser vi i hvert fall karakter når vi får med oss ett poeng, sier Ødegaard til Nettavisen.

Nå er det en god stund til neste landskamp. EM-kvaliken fortsetter med ny hjemmekamp først fredag 07. juni, da mot Romania.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.