Gå til sidens hovedinnhold

King overrasket over Ramos: - Kan ikke huske en så vennlig stopper

Møtet med den spanske landslagsstjernen Sergio Ramos (32) ble ikke slik Joshua King (27) hadde sett for seg.

MESTALLA (Nettavisen): Ramos har gjennom karrieren ofte havnet i fokus som følge kontroversielle situasjoner og skitne triks, men lørdag kveld stjal han overskriftene ved å bli matchvinner mot Norge.

Real Madrid-stjernen scoret det avgjørende 2-1-målet på straffe etter 71 minutter, og sørget for at det var Spania som tok samtlige tre poeng i åpningen av EM-kvalifiseringen mot Norge på Mestalla i Valencia.

King om Ramos-duellen

Etter kampen forteller King, Norges eneste målscorer, at han ble overrasket over møtet med Ramos. De to spillerne havnet flere ganger i dueller mot hverandre i løpet av lørdagens kamp, men møtet ble ikke helt slik King hadde trodd.

- Jeg trodde faktisk Ramos var en ... Han er kjent for å være stygg og skitten, men jeg kan ikke huske sist jeg spilte mot en så vennlig stopper. Vi pratet mye under kampen, sier King til Nettavisen.

Norge-profilen vil ikke gå innpå hva de to snakket om, men han forklarer at de hadde en hyggelig tone.

- Jeg har ikke sett alle kampene til Ramos, jeg har bare hørt ryktene, men ut ifra hva jeg opplevde i dag, så synes jeg alle taklingene var rettferdige og jeg synes han var en god sporstmann, forklarer den norske landslagsspissen.

King synes også at det var morsomt å få prøve seg mot en midtstopper av et slikt kaliber.

- Det var gøy å spille mot en av verdens beste stoppere og helt ærlig så synes jeg at jeg klarte meg fint, sier Bournemouth-spilleren.

De Gea og Ramos prøvde å psyke ut King

Selv om King hyller Ramos antyder han imidlertid at spanjolen ikke nødvendigvis var like vennlig da Norge fikk straffe. Det var tydelig at Spania-keeper David de Gea prøvde å psyke ut King før han skulle ta straffesparket, men den norske spissen forteller at også Ramos prøvde å gjøre sitt for å sette ham ut.

- Jeg var fokusert på ballen. Ramos prøvde også, tror jeg. Og De Gea prøvde å si noe til meg, men jeg hadde ikke øyekontakt med noen av dem og fokuserte på ballen, sier King som satte straffen i mål.

Til tross for Kings utligning ble det altså til slutt en fortjent seier til Spania etter at også Ramos scoret fra ellevemeteren.

- Slurvete feil

Selv om Norge reiser hjem uten poeng så er King likevel brukbart fornøyd med prestasjonen.

- Vi taper for et bedre lag. Vi spiller en grei kamp. Vi har kommet langt siden Lars tok over. Sist gang vi spilte mot en stornasjon så tapte vi 6-0. I dag så scorer vi på bortebane, forteller King.

Han mener Spania sløste mange sjanser og burde ha scoret mer. Likevel føler han at det norske laget hadde gode muligheter til å unngå tap når kampen ble som den ble.

- Den eneste grunnen til at vi taper i dag er fokus på siste tredjedel og at vi slurver litt på slutten. Alt i alt synes jeg guttene skal gå med hevet hodet herfra, forteller King.

Kommentarer til denne saken