RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: BEN NELMS (Reuters)

Kings første siden 2001

Sist oppdatert:
Slo ut grunnseriens beste lag.

Vancouver (NTB): Vancouver er ute av NHL-sluttspillet etter 1-2-tapet mot Los Angeles natt til mandag. Kings er klare for kvartfinalen for første gang på 11 år.

Det måtte forlengning til for å avgjøre den femte kampen. Jarret Stoll sikret LA Kings seieren med et håndleddsskudd. Med 4-1 i best av sju kamper slo åttendeseedede Los Angeles ut toppseedede Vancouver Canucks. Siden det nåværende sluttspillformatet ble innført i 1993/94 har et åtteseedet lag bare slått ut et toppseedet lag ti ganger.

Vancouver tok flest poeng i grunnserien og sikret seg Presidents Trophy. Det betydde lite da Stanley Cup-drømmen tok slutt. Kings-målvakten Jonathan Quick sto igjen meget godt. Han er ekstra nyttig all den tid Los Angeles som regel scorer lite.

- Det er slik hele sesongen har vært. Vi sa i garderoben at vi kanskje ikke har vunnet Presidents Trophy, men at vi vil bli vanskelige å knekke i sluttspillet, sa Quick.

Henrik Sedin ga Vancouver ledelsen etter 14.04, mens Brad Richardson utlignet for LA Kings tidlig i sluttperioden. Stoll avgjorde i forlengningen da Dan Hamnius slurvet i egen sone. Stoll snappet pucken og avsluttet klinisk.

- Dette er bare ett steg, men for laget er dette viktig. Jeg er stolt av gutta, strålte Kings-kaptein Dustin Brown. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere