RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kings rotet vekk første sjanse

Foto: Getty Images/All over Press
Sist oppdatert:
Tapte den første av fire matchballer.

Los Angeles (NTB-AFP): To mål fra kaptein Shane Doan sørget for at Phoenix Coyotes holder liv i drømmen om NHL-finale. Med 2-0 borte mot Los Angeles Kings reduserte Coyotes til 1-3 i kamper.

Og mens Doan scoret sitt fjerde- og femte sluttspillmål stoppet målvakten Mike Smith alle de 36 skuddene fra Kings.

- Dere ser ikke alt han gjør, blant annet han gjør for lagkameratene i garderoben - og så følger det opp på isen. Det sier litt om hva slags storhet han er som spiller, sa Phoenix-trener Dave Tippett om Doan.

Det er første gang Phoenix er i en semifinale i Stanley Cup. Laget har hjemmekamp i kamp fem. Det spilles best av sju kamper. I finalen venter New York Rangers eller New Jersey Devils.

Bare tre lag i NHL-historien har snudd 0-3 i kamper til avansement. Sist det skjedde var i 2010 da Philadelphia Flyers snudde mot Boston. Phoenix har ikke mistet troen på en mirakelvending.

- Vi innser at vi har satt oss i en vanskelig posisjon, men vi vet også at andre lag har klart det før oss. Det er vel slik sport er, at du prøver å klare ting som sjelden skjer. Vi har et spesielt samhold i gruppen. Ingen vil ligge under slik vi gjør, men dette laget er spesielt, sa Doan. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere