Gå til sidens hovedinnhold

Kippe kopierte Henry

Thierry Henry har gjort det. Olivier Occean også. Da Frode Kippe gjorde det samme endte det i et verbalt slagsmål på Åråsen.

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): Det stod 1-1, og Viking kjempet tappert med ti mann for å holde uavgjort til pause. For da kunne de reorganisert.

Så slo Frode Kippe til.

Lillestrøm fikk frispark på 20 meter, og som alltid - keeperen tuslet over til det ene hjørnet for å dirigere muren. Det var da Kippe så det. Målet var jo helt åpent. Og mens Basso dirigerte, plasserte den 28 år gamle midtstopperen ballen nydelig i motsatt hjørne.

2-1 og et uhyre viktig mål rett før hvilen.

Oppgitt over dommeren
Etter kampen lot Viking-spillerne frustrasjonen gå ut over dommer Jonny Ditlefsen. Alexander Ødegaard hevdet bestemt at dommeren hadde sagt at han skulle blåse igjen før hjemmelaget kunne ta frisparket. Dette ble gjentatt av flere av lagkameratene. De var ikke imponert over dommeren.

Ditlefsen er imidlertid krystallklar.

- Det riktige er at jeg flere ganger ba Alexander Ødegaard om å gå ni meter unna ballen. Det gjorde han ikke. I stedet spurte han gang på gang om jeg skulle blåse før frisparket kunne tas. Jeg spurte så LSK om de ønsket muren ni meter unna. Det ønsket de ikke. De ville ta et hurtig frispark. Det ga jeg tillatelse til, sier Ditlefsen.

Dermed kopierte Kippe blant annet spillere som Thierry Henry og Olivier Occean. Henry gjorde det mot Chelsea. Occean scoret på samme måte mot FC København i vinter.

- Betyr det at Lillestrøm trener på å utnytte dirigering av muren?

- Jeg vil ikke snakke om frisparket. Dere i pressen fokuserer alltid på enkeltsituasjoner. Jeg vil snakke om kampen, sier LSK-trener Uwe Rösler kontant da TV 2 Nettavisen ønsker en kommentar.

- Ser alltid muligheten
Frode Kippe derimot er et eneste stort smil etter seieren - og mye mer løsmunnet.

- For å si det sånn. Vi er bevisste på det. Vi er klar over at muligheten er der når keeper dirigerer muren, sier han.

- Men jeg kan ikke gi æren for dette til Uwe eller noen av oss spillere. Dette er noe vi er blitt klare over alle sammen, legger han til.

Scoringen var også av de sjeldne for Kippe. Når scoret han nemlig sist fra om lag 20 meter? Det er nemlig sjelden at han header i mål etter corner fra 20 meter¿

- Hehe¿ Jeg husker faktisk ikke sist det skjedde. Det har i hvert fall ikke skjedd de siste tre årene. Men det har skjedd altså. Jeg scoret en gang på et frispark med rå kraft fra langt hold. Men når? Det husker jeg ikke, sier han.

Ødela for seg selv
Med seieren er gullkandidat Lillestrøm i rute hittil i sesongen. Etter uavgjort mot Rosenborg og Brann, står Röslers menn nå med fem poeng. Viking står med to etter tapet, men kan egentlig bare skylde seg selv.

De startet solid, og med god defensiv struktur. Toni Nhleko utnyttet Khaled Mouelhis feil, og dunket inn 1-0 etter 18 minutter på lagets første sjanse. Oppgittheten bredte seg blant hjemmefansen. LSK var altfor omstendelige, og skapte så å si ingenting.

Etter 29 minutter snudde imidlertid alt. Michael Mifsud lurte offsidefella, men brukte for lang tid alene med keeper. Det kan imidlertid kanarifuglene være glad for. Olivier Occean fulgte nemlig opp, og dunket ballen inn i hjørnet. Det eneste som hindret mål var Viking-back Frederic Lundqvists hånd. Dermed rødt kort. Straffe. Mål. Og klar fordel LSK den siste timen. Den fordelen benyttet de seg godt av. TV 2 Nettavisen telte 14-3 i sjanser til Lillestrøm, men romerikingene sløste og kunne rotet bort seieren.

Vikings innbytter, Jone Samuelsen, hadde nemlig en gedigen sjanse etter 70 minutter, men alene med Heinz Müller feilet ham. I stedet satte Arild Sundgot punktum da han satte inn 3-1 på kampens andre straffe (også den korrekt) to minutter før full tid. Målet var Sundgots åttende på seks hjemmekamper mot Viking. Seieren var også Lillestrøms sjette strake hjemme mot Viking i serien.

Viking-trener Tom Prahl graver seg imidlertid ikke ned.

- Jeg er egentlig ganske fornøyd. Jeg er ganske så fornøyd med prestasjonen vår, men det er klart - utvisningen var selvsagt ikke bra for oss.

HTML EMBED
Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping