RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kippes gulldrøm

Sist oppdatert:
LSK-stopper Frode Kippe mener årets mannskap bør ha som mål å vinne alle turneringer de stiller opp i.

LILLESTRØM (Nettavisen): En av fjorårets store diskusjoner, var hvorvidt eliteserieklubbene turte å gå offensivt ut og si om de skulle hente hjem seriegullet, eller ikke. Lillestrøm var blant dem som pratet både høyt og overbevisende om gull i deler av sesongen, men endte til slutt opp på en skuffende 4. plass.

Det medførte at investor Per Berg tok initiativet til å bytte ut Uwe Rösler med Tom Nordlie, og headhuntet Simen Brenne til inderløperrollen, mens Robert Koren gikk til West Bromwich Albion.

- Målet er gull

Men etter at 2007-sesongen i går ble sparket i gang med treningskamp mot Skeid, sier Frode Kippe allerede nå at seriegullet bør havne på Åråsen i år.

- Målet vårt er gull, både i serien, i cupen og Royal League, svarte Kippe på spørsmål fra VGs journalist om ambisjonene foran den nye sesongen.

Overfor Nettavisen forklarer forsvarsklippen hva han mener med en så bombastisk uttalelse, allerede nå.

- Det er kanskje litt ambisiøst å love bort gull i tre turneringer i januar, Kippe?

- Ja, det er kanskje vanskelig å spå allerede nå. Men jeg mener at når klubben satser så mye som den gjør nå, både med tanke på å hente inn nye spillere, en ny trener og våre egne ambisjoner, så mener jeg at vi må delta i enhver turnering med den hensikten å vinne den, utdyper han.

Ler av kompisen
Det får en annen rutinert ringrev til å riste lettere oppgitt på hodet.

- Lover du bort gull nå igjen, Frode. Det sa vi vel i fjor og, og endte på fjerdeplass, sier Arild Sundgot og gliser bort til lagkameraten.

Men Kippe mener alvor med sin påstand, og håper for all del å ende kanarifuglenes gullforbannelse denne sesongen.

- Vi må vinne noe så fort som mulig, og bør med dagens stall kunne konkurrere på de fleste arenaene vi stiller opp i. Det er klart det blir tøft, men vi må prøve å vinne hver eneste kamp, så får vi håpe at vi endelig tar en tittel i år, sier forsvarsspilleren som dunket inn 3-0 målet mot Skeid fredag etter et vakkert innlegg fra nykomlingen Simen Brenne.

Tøff konkurranse
Forrige gang LSK tok hjem seriemesterskapet var så langt tilbake i tid som i 1989. Men også Sundgot innrømmer til slutt at han har tro på årets LSK-mannskap. Han mener at klubben ikke behøver å hente flere forsterkninger, og fikk selv føle konkurransen på kroppen etter å varmet én omgang på benken i går til fordel for Olivier Occean.

- Er du overrasket over at du ikke startet selv?

- Nei, jeg visste ikke mye om hvordan vi skulle starte på forhånd, og er fornøyd med omgangen jeg fikk, sier han diplomatisk.

Han ser derfor ingen grunn til å utrope seg selv til førstevalget på spissplassen for kanarifuglene.

- Nei, det er såpass beintøff konkurranse her at ingen skal føle seg trygge.

PS! LSK tok hjem sølvmedaljene under både fjorårets Royal League og cupfinalen i 2005. Forrige seriesølv kom i 2001-sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere