Kipyego vant, Gebrselassie skuffet

Tokyo (NTB-Reuters): Michael Kipyego fra Kenya tok en overraskende seier i Tokyo maraton søndag. Den etiopiske løperkongen Haile Gebrselassie skuffet stort og ble bare nummer fire.

Kipyego er tidligere hinderløper som har byttet distanse fra 3000 meter til 42.195 meter. Han kom i mål på 2.07.37 og tok sin første maratonseier. Arata Fujiwara fra Japan ble nummer to.

Gebrselassie ledet en stund, men han fikk problemer mot slutten og ble bare nummer fire. Han kan få problemer med å sikre seg OL-plass ettersom tre etiopiere løp under 2.05 i Dubai maraton forrige måned.

Før løpet i Tokyo hadde Gebrselassie siktet seg inn mot en tid under 2.05 han også, men han måtte nøye seg med 2.08.17. 38-åringen har likevel ingen planer om å gi opp.

- Jeg kunne løpe en maraton til om to uker. Jeg følte meg fantastisk i de første tre milene, men så fikk jeg litt problemer mot slutten. De siste 5 kilometerne er de verste jeg har løpt, sa Gebrselassie.

I fjor mistet han verdensrekorden sin til Patrick Makau, som løp på 2.03.38 i Berlin. Gebrselassies beste tid er 2.03.59. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.