Luxembourgs sykkelstjerne Kim Kirchen kommer til å forbli i kunstig koma i enda to døgn, ifølge cyclingnews.com. Familien til Kirchen er nå på plass hos han på sykehuset i Zürich, det inkluderer hans gravide kone. Paret venter tvillinger.

Kirchen kollapset på hotellet fredag kveld, i forbindelse med det nylig avsluttede Sveits rundt. Få detaljer er kjent rundt tilstanden hans, selv om laget hans antydet hjerteinfarkt lørdag kveld.

Les også: Silly Season

Ifølge Kirchens lag, Katusja, er tilstanden til Kirchen noe bedre. I tillegg har de valgt å øke kroppstemperaturen hans noe, etter at de tidligere har senket denne som et ledd i behandlingen.

Alle Katusjas rytterne som syklet Sveits rundt besøkte Kirchen på sykehuset etter søndagens avsluttende tempoetappe. Rittets vinner, og landsmann, Fränk Schleck har dedikert seieren til Kirchen.

- Hele min familie liker han, og mine tanker er hos han. De siste timene har ikke vært lette for meg og Andy, sier han ifølge Wort.lu.

Kirchen er en meget merittert syklist. Ved to anledinger har han blitt nummer sju sammenlagt i Tour de France, og begge ganger vant han en etappe på veien. I 2008 vant han klassikeren Flèche Wallonne.

procycling.no vil følge utviklingen omkring tilstanden til Kim Kirchen.

Les også: Sykkelstjerne i koma
Les også: Kirchen til sykehus

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!