RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kittel sikter mot Tour de France

RETURNERER TIL TOUREN: En uheldig mageinfeksjon satte en bardus stopper for Marcel Kittels Tour de France-debut. Neste år ønsker den talentfulle tyskere å slå tilbake.
RETURNERER TIL TOUREN: En uheldig mageinfeksjon satte en bardus stopper for Marcel Kittels Tour de France-debut. Neste år ønsker den talentfulle tyskere å slå tilbake. Foto: STEPHANE MAHE (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Med et fruktbart og heltysk samarbeid skal Argos-rytteren felle Mark Cavendish.

I fjor viste han seg som den hotteste spurteren i proffeltet siden Mark Cavendish entret sykkelmanesjen i 2007. I sin første sesong som profesjonell sykkelrytter tok Marcel Kittel vanvittige 17 seire, og sto dermed frem som 2011-sesongens store spurt-komet.

I 2012 fikk Kittel sin debut i Tour de France, men måtte på grunn av sykdom bryte i rittets første uke. En tidlig tour-exit medfører at unggutten fra Arnstadt i Øst-Tyskland nå må se tilbake på en litt blekere sesong, sammenliknet med fjorårets barduse seiersinntog i proffenes rekker.

Les også: Langer ut mot spurtfantom

Den talentfulle 24-åringen vant riktignok årets Scheldeprijs og plukket også opp to etapper i Eneco Tour. I 2013 er Tour de France igjen den store målsetningen for Kittel.

- Det store målet blir Tour de France igjen, fordi jeg tror det er flere muligheter spurterne der neste år. Forberedelsene mine blir de samme som i år, sier Kittel til Cyclingnews.

- Touren er ikke langt unna, og neste år vil sikkert oppleves som en debut for min del. I år kjørte jeg som en «zombie». På grunn av sykdommen var jeg ikke meg selv og forhåpentligvis blir det totalt annerledes til neste år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DRAR IKKE ØSTOVER: John Degenkolb herjet nylig i Vuelta a Espana, men tyskeren vil ikke delta i Tour of Beijing.

I sitt store gjennombruddsår vant Kittel blant annet fire etapper i Polen rundt, samt én etappe i Vuelta a España, tyskeren grand tour-debut. Kittel sto over det spanske treukersrittet i år.

Dermed sendte Argos-laget sitt andre tyske stjerneskudd, John Degenkolb, til den iberiske halvøy. 23 år gamle Degenkolb viste seg tilliten verdig med å vinne hele fem etapper.

Les også: Brailsford: - UCI må ha baller til å tenke stort

Skal samarbeide for å felle Cavendish
Neste år skal det tyske spurttandemet koordinere sammen i Tour de France og samtidig ta opp kampen mot seiersgrossisten Mark Cavendish. Kittel ser ikke på det som et problem.

- Jeg og John har vist tidligere at vi kan jobbe sammen. I Tour de France skal vi ha en klar plan for hvilke etapper som passer han eller meg mest. Vår styrke er at vi vinner som et lag og jeg har tillit til at det skal fungere, sier Kittel.

Hvis Argos-Shimano og Marcel Kittel blir gitt innpass i WorldTouren neste år starter tyskerens sesong allerede i Tour Down Under i januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere