Gå til sidens hovedinnhold

Kittel spurtet best i Pars-Nice

Den unge tyskeren viste resten av feltet ryggen.

Til tross for en skikkelig skrekkvelt på mandagens etappe, startet Alexander Kristoff den andre etappen av Paris-Nice.

Og Katjusja-rytteren nøyde seg ikke bare med å sitte rolig i feltet. Spurteren i han øynet nemlig muligheten til å kjempe om seier på slutten av etappen.

Da Alessandro Petacchi dro i gang spurten, var det Kristoff som satt på italienerens hjul. Men både Petacchi og Kristoff hadde begynt spurten altfor tidlig opp den slake bakken mot mål.

Slo tilbake
Det åpnet muligheten for Marcel Kittel. Tyskeren var utrolig sterk og overlegen alle andre på slutten. Dermed tok Argos-rytteren sin andre seier for sesongen, og en fin revansje etter en punktering på den første etappen.

- Finalen var veldig hard. Man kom nedover veldig fort, før det begynte å gå oppover med en kilometer igjen. Jeg ba guttene om å komme sent opp i front, men vi kom litt for tidlig. Jeg slapp meg litt ned, slik at jeg kunne komme fort på slutten, sa Kittel etter etappen.

- Jeg var frustrert i går, og er veldig glad for å vinne i dag.

Stygg krasj
Elia Viviani tok andreplassen på etappen. Samtidig overtok Cannondale-rytteren sammenlagtledelsen i Paris-Nice. Én av grunnene til et var at sammenlagtleder Nacer Bouhanni måtte bryte rittet.

Franskmannen krasjet nemlig stygt i en venstresving, og 22-åringen måtte kjøres vekk i ambulanse.

Kristoff ble til slutt nummer 19 på etappen.

Les også:- Jeg klarte ikke reise meg

Les alt om etappen under resultatene!

Resultater, 2.etappe:
1. Marcel Kittel (Argos-Shimano)
2. Elia Viviani (Cannondale) samme tid
3. Leigh Howard (Orica-GreenEDGE) s.t
4. Borut Bozic (Astana) s.t
5. Samuel Dumoulin (Cofidis) s.t
6. Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick-Step) s.t
7. Romain Feillu (Vacansoleil) s.t
8. Jens Debusschere (Lotto Belisol) s.t
9. Jose Joaquin Rojas (Movistar) s.t
10. Tony Gallopin (RadioShack) s.t
(..)
19. Alexander Kristoff (Katjusja) s.t

Sammenlagt:
1. Elia Viviani (Cannondale)
2. Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick-Step) +7
3. Damien Gaudin (Europcar) +8
4 Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) +9
5. Alessandro Petacchi (Lampre-Merida +10
6. Wilco Kelderman (Blanco Pro Cycling Team) s.t
7. Geoffrey Soupe (FDJ) s.t
8. Peter Velits (Omega Pharma-Quick-Step) +11
9. Tony Gallopin (RadioShack Leopard) s.t
10. Borut Bozic (Astana) s.t

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke)

Slik gikk det til:
Den andre etappen i Paris-Nice tok rytterne fra Vimory til Cérilly.

Kris Boeckmans, Gatis Smukulis og Mads Christensen stakk av helt fra starten, og dannet etappens første brudd.

Boeckmans sa seg imidlertid fornøyd etter å ha plukket seieren på den første innlagte spurten. Smukulis og Christensen så lite poeng i å fortsette, og ble raskt hentet inn av feltet.

Sterk motvind sørget for et rolig tempo i starten av den 200 kilometer lange etappen.

Med en snittfart på under 30 kilometer i timen, de første par timene, gikk det ikke akkurat radig unna. Det var heller ikke mange som ønsket å danne et brudd.

Etter hvert ble likevel et firemannsbrudd etablert. Her satt Vacansoleil-rytterne Thomas De Gendt og Romain Feillu, samt Maxime Bouet og Mikel Astarloza.

De fire fikk imidlertid ikke den store luken, og virket aldri til å være en fare for feltet. Selv om det gikk relativt rolig i feltet, var det flere velt. Blant de som veltet var sammenlagtleder Nacer Bouhanni. Franskmannen kom seg aldri tilbake på sykkelen igjen og ble kjørt bort i ambulanse.

Med 45 kilometer igjen av etappen, ble firemannsbruddet hentet inn. De neste 30 kilometerne gikk det i et heller bedagelig tempo. Likevel var det ingen som forsøkte å angripe.

Med femten kilometer igjen til mål, passerte feltet mållinjen for første gang. Der var det en innlagt spurt, og der vant Elia Viviani foran Sylvain Chavanel og Ruben Perez. De to første var lystne på å overta den gule ledertrøyen.

Etter den innlagte spurten, tok Omega Pharma-Quick-Step full kontroll over rittet. Med blant annet Tom Boonen i tet, satte det belgiske storlaget opp tempoet med flere hakk, og feltet strakte seg virkelig ut.

Med seks kilometer angrep Yoann Offredo. Franskmannen måtte imidlertid kaste inn årene bare noen sekunder senere. Litt senere prøvde Stefan Denifl seg, men heller ikke østerrikeren fikk noe særlig av en luke. Tross noen andre forsøk, var det spurtlagene som dominerte de siste kilometerne.

Alessandro Petacchi åpnet spurten, men det ble for tidlig. Det ble det også for Alexander Kristoff som satt på italienerens hjul. Da timet Marcel Kittel det klart bedre. Ingen hadde sjanse til å følge tyskeren på de siste meterne. Elia Viviani ble nummer to, og tok samtidig over ledertrøyen i rittet.

Kommentarer til denne saken