*Nettavisen* Sport.

Kjære Benitez, kan jeg få jobben din?

Foto: CARL DE SOUZA (Scanpix/AFP)

Dette er en jobbsøknad. Du trenger bare å trekke deg, så tar jeg over. Jeg er nemlig blitt seriemester med Liverpool, noe du ikke har klart.

30.10.09 11:32

Rafael, jeg skjønner at det noen ganger kan være vanskelig å være manager for et lag som Liverpool. Man har press fra media, fra eiere og fra fans. I tillegg skal du klare å tyde ordene(?) som kommer ut av munnen på Jamie Carragher og tilfredsstille kravene til spillere som Javier Mascherano og tyne talentet (hvis det fortsatt finnes) fra Ryan Babel. Det er ikke lett.

Derfor foreslår jeg følgende. Du fortsetter som ansiktet utad, men så tar jeg over spillersalg, taktikk, snakket med styret, pressen og ropingen fra sidelinjen. Pressekonferansene tror jeg vi overlater til Sammy Lee, og så kan du ta deg de feriene du ønsker til Spania. Det er tross alt koseligere der om vinteren enn i det kalde, regntunge England.

Det første jeg kommer til å gjøre, og kom gjerne med innspill hvis du ønsker, er å røske litt opp i spillerstallen. Ærlig talt tror jeg vi kan si at spillere som Babel, Lucas, Voronin og Spearing kanskje kan finne arbeidsgivere. Sant å si har jeg faktisk solgt dem allerede. Jeg tilbø dem til høystbydene og fikk tilslag fra litt forskjellige klubber. Lucas spiller nå for Villa, og gjør det helt greit. Sikkert ikke så stor overgang å bo i Birmingham istedenfor Liverpool.

Taktikken er vel også overmoden for litt utskifting? Noe mer offensivt, og med tanke på at jeg har brukt hele sparebøssa på David Silva kan nok det gå sånn helt greit. Torres og han skal vel klare å få puttet en del mål. I tillegg tror jeg vi bruker Steven på sentral midtbane? Så kan han få gå på de løpene han vil.

Når det gjelder ungdomslaget og b-laget har jeg røsket skikkelig opp, og har hentet inn en haug med talenter fra Norge, Frankrike, Spania og Italia. Vi får se hvordan det går, men de virker relativt bra.

I hvert fall så bra at vi vant reserveligaen og Under 18-ligaen. Sånn i tillegg til seriemesterskapet i Premier League (det satt langt inne, men takket være en seier mot Chelsea i siste kamp holdt det helt inn) og kvartfinalen i Champions League (Real Madrid ble for sterke, men vi kommer sterkere tilbake neste år.).

OK?

Hvis du lurer på kvalifikasjonene mine så har jeg spilt Championship Manager/Football Manager siden 1992. Det er faktisk hele 17 års erfaring fra toppnivå i managerstolen. Jeg har klart å kjøre lag som Exeter, Burton, Nortwich og Southport opp i Premier League, i tillegg til utallige seriemesterskap for nettopp Liverpool.

Hvis du synes det virker som en ok plan sender du bare en mail til paal.nisja@nettavisen.no, eller kontakter meg på www.twitter.com/paalnisja/

Spillet
Football Manager 2010 er her. Årets versjon av det beste fotballmanagerspillet på markedet. Vi ga fjorårets versjon et terningkast 6, og havner på samme i år. Vi skal forklare hvorfor.

Har du ikke prøvd managerspillet før er spillet enkelt avansert. Du er manageren for et lag. Du kjøper og selger spillere, passer på finansene, legger opp taktikk og snakker med pressen. Staffasjen rundt (som finnes i ekstrem grad i Fifa Manager-serien) er det lite av. Dette er kjernen i managerverdenen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mye nytt
Nyhetene i spillet er som følger:

Forbedret kampmotor - 3d-versjonen ser bedre ut, rent grafisk og den kunstige intelligensen er mye bedre. Det betyr at situasjonene og kampene du ser på er mye mer realistiske.

Kampanalyse - et verktøy, som riktignok ikke er like bra som det i Fifa Manager 10, som gir deg en analyse av kampen - under og etter kamper.

Ny taktikkmotor - det er mye enklere å få laget ditt til å spille slik du ønsker, og du kan også gi ordre fra sidelinjen

Bedre assistenter - du kan be din assistent om å hjelpe deg med det meste. Noe som kan være greit. Hvis du er enig med assistentens innspill lar du han eller hun(!) velge.

Redigeringsprogram - lyst til å legge inn ALLE divisjonene i Norge? Ikke noe problem.

Nyhetssenter - en mulighet til å få de nyhetene du ønsker deg fra andre klubber, og ignorere de andre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I tillegg har man selvfølgelig finpusset alle funksjonene som fantes der fra før av. I tillegg til å gjøre om på selve brukergrensesnittet. De har ikke kastet alt på båten, men har pusset så mye på båten at den ligner på noe litt annet enn det man er vant til. Etter en kort stund er det også bedre. Spillet har også blitt mer tilgjengelig hvis du har vært borte fra det i noen år ved at man har fått flere hjelpetekster og flere tips. Velkomment for dem som måtte trenge dette.

Se traileren til «Football Manager 2010»:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

En del småting er også gjort smartere. Din assistent kan nå hjelpe deg med å velge spillernes oppførsel i kamper (takle hardt, presse etc) og du får noen små drypp av at man faktisk denne gangen har tatt litt mer hensyn til at ting skal være litt lettere å få til. Ikke at spillet har blitt lettere, men det er bare mer tilgjengelig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er forresten ikke bare jeg som er gal - sjekk anmeldelsen og flere skjermbilder hos gamer.no her

Kjernen er hele greia
Det som likevel gjør at Football Manager 2010 stråler er selve kjernen i det hele: Det beste speidersystemet noe spill noensinne har hatt. Spillerne er så gode som de virkelig er, og reagerer på overgangsspørsmål og kontraker slik de ville ha gjort. Torres sier nei til Chelsea fordi han liker Liverpool like fort som Freddy dos Santos sier ja til en overgang til Scunthorpe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Transfersystemet er så godt at du knapt kan be om noe bedre, interaksjonen med spillere er på et slikt nivå at du føler deg under total kontroll (noe hele spillet er gjennomsyret av - du har faktisk total kontroll over det du gjør hele tiden) og den nye taktikkmotoren er så god at den gjør spillet så mye bedre at selv om du har 09 (som selvfølgelig nok mangler alle overganger og oppdateringer på spillere for 09-10-sesongen.)

Football Manager kan fotball. Det er fotball, og det er strålende.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Du kan laste ned demoen her , eller bare kjøpe spillet med en eneste gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.