Gå til sidens hovedinnhold

Kjærgaard-samtaler holdes hemmelige

- Hva som kommer ut av samtalene, er det for tidlig å si noe om, sier Antidoping Norge.

Da Steffen Kjærgaard holdt pressekonferanse om eget dopingbruk i forrige måned, ble det gjort klart at han skulle inn til Antidoping Norge for å avgi forklaring.

Der skulle den avgåtte sykkelsjefen «reflektere høyt» rundt navnene på dem som hjalp ham med å skaffe doping til veie.

Den første samtalen skal ha blitt holdt i forrige uke, skriver VG Nett. Den andre samtalen ble gjort unna onsdag. Det bekrefter Antidoping Norge (ADN) overfor procycling.no.

- Vi kan bekrefte at vi har en god og konstruktiv dialog med Steffen, og at vi har hatt to samtaler. USADA og WADA har også vært en del av prosessen og vi har god dialog med disse organisasjonene i de undersøkelsene vi nå utfører, skriver kommunikasjonsrådgiver Halvor Byfuglien i ADN i en e-post til procycling.no.

- Krevende samtaler
Kjærgaard har en i pressemelding gitt uttrykk for at perioden han nå gjennomgår er den vanskeligste i livet hans.

- Det har vært krevende, men gode samtaler, og jeg verdsetter måten og forutsetningen for hvordan samtalene har vært først. I vår første møte var også en representant for USADA og WADA til stede under deler av samtalene.

- Utover det ønsker jeg ikke å formidle detaljer i innholdet av våre samtaler, skriver Kjærgaard som foreløpig ikke lar seg intervjue i sakens anledning.

Navnga tysk rytter
I starten av november kunne procycling.no avsløre at navnet til tyskeren Torsten Schmidt har blitt overlevert til det tyske antidopingbyrået.

Schmidt, som er sportsdirektør for Alexander Kristoff i Katjusja, skal ha formidlet kontakt mellom ryttere og dopinglegen Georges Mouton.

Øvrige detaljer fra Kjærgaard-samtalene er foreløpig å se på som klassifisert informasjon.

- Hva som kommer ut av disse samtalene, er det foreløpig for tidlig å si noe om. Vi vet heller ikke hvor lang tid denne prosessen kommer til å ta, skriver Byfuglien.

Her kan du lese hele pressemeldingen fra Kjærgaard som ble sendt til NTB (norsk telegrambyrå).

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken