Gå til sidens hovedinnhold

Kjærkommen seier for Rosenborg mot Mjøndalen, men Gauseth lot seg ikke imponere

Christian Gauseth kalte Rosenborg «et begredelig skue» etter kampen på Lerkendal. Pål André Helland svarer med å kalle det begredelig at hans lag lot Gauseth styre deler av kampen.

ROSENBORG - MJØNDALEN 3-2:

LERKENDAL (Nettavisen): Rosenborg-trener Eirik Horneland er under massivt press etter en svært svak sesongstart, og søndagens oppgjør mot Mjøndalen var en «must win» for den tidligere FKH-treneren.

Og seieren fikk han, men den satt langt inne mot et hardkjempende Mjøndalen-lag. Til slutt ble det en gigantisk forsvarstabbe som sørget for at RBK fikk det viktige 3-2-målet, men TV 2s Jesper Mathisen vil ikke friskmelde Rosenborg til tross for tre kjærkomne poeng og tre scoringer.

- Rosenborg ser engstelige ut, og de ser fortsatt engstelige ut selv om de har scoret tre mål, sa han i FotballXtra like etter 3-2-målet.

Også Horneland påpeker at hans lag fremsto engstelige etter 1-2-målet på eget gress. Han mener det kunne sett helt annerledes ut om Rosenborg heller gikk opp til 3-0 like før pause da Alexander Søderlund misset på en kjempesjanse.

- Hadde vi gått opp til 3-0 hadde vi spilt med en helt annen selvtillit, men når man heller får 1-2 blir det engstelse, sier han til Nettavisen.

Treneren fikk også spørsmål om Nicklas Bendtner i pressesonen. Dansken var nok en gang var utelatt fra kamptroppen, men Horneland var svært ordknapp rundt dansken.

- Det vil jeg ikke kommunisere, for jeg synes det er vanskelig å kommunisere fordi man må ivareta en del interesser.

- Begredelig skue

I likhet med Mathisen, lot ikke Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth seg imponere over det han så fra Rosenborg søndag.

- Som norsk fotballs lokomotiv, så er det et begredelig skue, sier han etter kampen.

- Som norsk fotballs beste lag de siste årene, så hadde jeg vel forventet at det så annerledes ut, men det er sånn det har vært i år. Så at det ser sånn ut i dag også er jeg ikke så overrasket over, forklarer midtbanespilleren og legger til at han er sikker på at det kommer til å snu for Rosenborg.

Nettavisen konfronterte RBK-veteran Pål André Helland med Gauseths uttalelser om at RBK var et begredelig skue søndag.

Da benyttet kantspilleren muligheten til å sende et stikk tilbake til MIF-kapteinen.

- Jeg er helt enig i at det er et begredelig skue av norsk fotballs lokomotiv når vi lar Christian Gauseth få stå og dominere kampen på sentral midtbane, sier han og sender ytterligere et stikk i retning den frittalende midtbanespilleren.

- Men heldigvis tok vi tre poeng. Han har vel ennå ikke vunnet på Lerkendal som fotballspiller. De får ha et par fine opprykk på agendaen, så får vi pusse sølvtøyet når det kommer til jul.

De tre poengene gjør at Helland og Rosenborg gjør et byks på tabellen. Trønderne ligger nå på 12.-plass med ni poeng etter ni serierunder.

Jevn åpning

Åpningen på kampen i Trondheim var forholdsvis jevn, og spesielt nevnte Gauseth fikk mye rom dypt i banen til å styre spillet for gjestene fra Nedre Eiker.

Horneland var i store deler av den første omgangen svært aktiv på sidelinjen, og virket veldig opptatt av at RBK-spillerne skulle være aggressive nok i presset.

Utover i den første omgangen fikk han endelig se sitt lag få angrepsspillet til å flyte, men det måtte tilfeldigheter til før lederscoringen kom.

Mjøndalen fikk aldri klarert etter et hjørnepark, og midtstopper Tore Reginiussen takket og bukket da ballen endte i føttene hans fra kloss hold etter 27 minutter. Veteranen satte enkelt inn 1-0, og i minuttene etter scoringen fikk man endelig se angrepsspill som kjennetegner Rosenborg.

Ballen gikk hurtig i lengderetning, og vertene kom til flere muligheter etter å ha doblet på høyresiden. Kun tre minutter etter Reginiussens scoring fikk Lerkendal-publikumet noe å juble for igjen.

En pasning fra kaptein Mike Jensen fant høyreback Vegar Eggen Hedenstad, som igjen slo inn foran mål. Der ventet Yann-Erik de Lanlay, og kantspilleren var sikker da han bredsidet inn 2-0.

Rosenborg fortsatte å kjøre kampen, og det virket endelig å ha løsnet for Hornelands mannskap. Alexander Søderlund fikk en kjempemulighet til å øke til 3-0 like etter de Lanlays scoring, men avslutningen ble avverget.

Mjøndalen hadde imidlertid ikke tenkt til å gi seg uten kamp, og etter 39 minutter kom den viktige reduseringen. En ball ble slått inn i RBK-feltet, og til slutt fikk Tonny Brochmann spilt ballen til Stian Semb Aasmundsen.

Den tidligere Allsvenskan-spilleren banket til og satte inn 1-2, og markerte samtidig et taktskifte i kampen.

- Herregud så viktig for Mjøndalen, og viktig for kampen. Det er fortsatt et Rosenborg som er litt «shaky». Det er Aasmundsen som kommer bakfra, og det er vel unge Emil Konradsen Ceide som ikke følger løpet, sa Eurosport-ekspert Joacim Jonsson etter 1-2-målet.

For etter at RBK virket å ha funnet tilbake til seg selv, falt de tilbake til gamle synder etter baklengsmålet.

Mjøndalen tok over initiativet inn mot pause, og Olivier Occean var svært nære å utligne til 2-2 etter 41 minutter, men en god redning av André Hansen forhindret scoring.

Nevnte Occean var nære på igjen på overtid i den første omgangen, men nok en gang sto Hansen i veien og sørget for at vertene kunne gå i garderoben med ledelse.

Tverrliggertreff og utligning

Ledelsen for Rosenborg var i ferd med å glippe etter 58 minutter da Tonny Brochmann fikk ballen inne i feltet.

Dansken fyrte løs, men skuddet smalt i tverrliggeren før den spratt ut igjen. Det var imidlertid bare et varsku for hva som skulle komme, for kun sju minutter senere fant Brochmann veien til nettmaskene.

Innbytter Jibril Bojang fikk ballen ute til høyre og chippet den inn i feltet. Hedenstad fikk kun stusset den bakover hvor Brochmann ventet, og veteranen var iskald da han tok et touch før han satte den tilbake i det nærmeste hjørnet til 2-2.

Scoringen stilnet Kjernen på Lerkendal, men de fikk raskt noe å juble for da det var fullstendig kaos i Mjøndalen-forsvaret.

En enkel pasning skulle bare brytes av stopperparet Quint Jansen og Sondre Johansen, men de to ble aldri enige om hvem som skulle ta kontroll over ballen. Det takket Søderlund for, som stormet alene igjennom og satte inn 3-2.

Scoringen kom på et svært beleilig tidspunkt for Horneland, men TV 2-ekspert Jesper Mathisen var ikke nevneverdig imponert over det trønderne viste på gressmatten.

- Rosenborg ser engstelige ut, og de ser fortsatt engstelige ut selv om de har scoret tre mål, sa han i FotballXtra.

Brochmann var aktiv også i sluttminuttene, og den tidligere Stabæk-spilleren var nære ved å utligne til 3-3 etter 85 minutter.

Et smart frisparktrekk gjorde at 29-åringen fikk ballen inne i feltet, men ballen smalt i nettveggen. På overtid ble det klabb og babb inne i feltet etter en corner, men Rosenborg maktet å ro i land seieren.

Kommentarer til denne saken