Gå til sidens hovedinnhold

Kjartansson-dobbel da Vålerenga banket Sandefjord

Den islandske spissen bommet på straffespark, men ble likevel tomålsscorer.

SANDEFJORD - VÅLERENGA 0-3:

Etter tre bortetap på rad, endte Fagermos mannskap til slutt om med en komfortabel seier i Sandefjord søndag kveld.

To mål av den islandske spissen Vidar Örn Kjartansson, og ett av Aron Dønnum, sendte Oslo-klubben hjem med tre poeng i bagasjen.

Da lagene gikk til pause var kommentator Asbjørn Myhre klar på at Vålerenga vil være med å gi de andre lagene i toppen kamp om sølvet og bronsen.

- Vålerenga mener alvor med å være med i medaljekampen, sa Myhre da.

Les også: Børrestad la seg paddeflat på direkten etter slave-kommentar

Mønsterangrep

Vålerenga åpnet kampen best, og det kan ikke sies å ha vært ufortjent da hovedstadslaget gikk opp i ledelsen etter 20 minutter.

Vakkert angrepsspill endte med at Aron Dønnum spilte til Osame Sahraoui, som vippet ballen gjennom til Henrik Bjørdal på høyresiden. 23-åringen fant Kjartansson rett foran mål, som fikk en enkel jobb med å score.

Les også: Van Dijk kan miste resten av sesongen

Etter scoringen kom hjemmelaget mer inn i oppgjøret, og hadde flere nesten-sjanser. Lagene gikk likevel inn til pause på stillingen 0-1.

Nok en Kjartansson-scoring

To minutter ut i andreomgang blåste dommer Tommy Skjerven på straffemerket, etter at Bjørdal gikk i bakken. Sandefjord-keeper Jacob Storevik leverte dog en solid redning da han reddet Kjartanssons forsøk.

Like etter timen var spilt viste Storevik nok en gang gode keeper-kvaliteter. Dønnum fikk ballen ute på høyresiden, og curlet ballen mot motsatt kryss, men nok en gang var Sandefjord-målvakten på plass og fikk tippet ballen over.

Halvveis ut i den andre omgangen kunne likevel ikke Storevik gjøre mye da Vålerenga doblet ledelsen. Dønnum fikk mye plass og rom da han prikket innlegget inn foran boksen, og der dukket en umarkert Kjartansson opp, og doblet ledelsen.

Like før ordinær tid fastsatte Dønnum sluttresultatet til 3-0 etter en liten sjansebonanza mot Sandefjord-buret.

Dermed er Vålerenga for fullt med i medaljekampen når det gjenstår ni runder av årets Eliteserie-sesong.

Sandefjord sliter derimot mer, og ligger for øyeblikket på en 13. plass, før de reiser til Kristiansand og møter Start i neste runde.

Kommentarer til denne saken