VALLE (Nettavisen) Toppscoreren fra Eliteserien i 2014, Vidar Örn Kjartansson, er tilbake i norsk eliteserie og Vålerenga.

30-åringen har signert en kontrakt med Oslo-klubben ut 2023.

– Dette er flott. En perfekt følelse. Jeg lovet at jeg skulle komme tilbake en dag, og jeg kunne ikke vært gladere. Jeg kan bidra med mål, erfaring og vinnermentalitet, sier Kjartansson.

- Jeg er ganske lik, men jeg har flere ferdigheter. Som for eksempel hvordan jeg jobber utenfor boksen. Jeg var bare en målscorer sist, men nå har jeg flere aspekter i spillet, sier han.

- Jeg har ikke vært så god som jeg ønsket det siste halvannet året. Men jeg er full av ambisjoner og kroppen føles bra, sier islendingen.

Ny stadion siden sist

Kjartansson la ikke skjul på at han gleder seg til å spille på nye Intility Arena. Forrige gang han var Vålerenga-spiller spilte de hjemmekampene sine på Ullevaal.

- Stemningen på Ullevaal, selv om det ikke var i nærheten av fullt, var fantastisk. Det er helt annerledes nå, det er en helt ny stadion. Jeg ser virkelig frem til det. Jeg håper fansen kan være på stadion så fort som mulig, sier han.

- Føler du at klubben har utviklet seg siden forrige gang du var der?

- Absolutt. Du kan se på fasilitetene nå kontra hvordan det var når jeg var der. Det er en stor forskjell. Det er som et nytt lag.

Kryptisk melding

Vålerengas sportslige leder Jørgen Ingebrigtsen var tydelig fornøyd med å få avtalen med Kjartansson i boks, og mener noe av grunnen til at islendingen valgte Vålerenga var de fantastiske fasilitetene til klubben. Han legger heller ikke skjul på at det kommer til å bli litt feiring.

- Jeg har tenkt å drikke opp det jeg har på kjøl i dag, så får vi se om jeg har noen flere flasker i boden jeg kan legge frem etter hvert, sier han kryptisk.

Islendingen ble presentert som ny Vålerenga-spiller på en pressekonferanse på Intility Arena klokken 12 fredag.

Sent torsdag kveld landet Kjartansson på Gardermoen. Da hadde det allerede vært spekulasjoner om en retur til Eliteserien for den islandske spissen i flere dager.

- Det er godt å være tilbake og at en klubb vil ha deg tilbake. Det har tatt litt tid med prosessen, men det er godt å vite at klubben vil ha deg. Vi får se hva som skjer, sa Kjartansson til Nettavisen da.

Slo nesten Ivers-rekord

Kjartanssons første opphold i klubben var av det smått sensasjonelle slaget.

To tredeler inn i 2014-sesongen var islendingen nemlig på skjema til å slå Odd Iversens legendariske VIF-rekord, med 30 scoringer i løpet av én sesong.

Han stoppet imidlertid på 25 eliteseriescoringer etter 29 kamper og sikret seg dermed toppscorertittelen med god margin.

Siden den gang har 30-åringen levd et liv som fotballnomade. Han ble først solgt til Jiangsu Sainty for rundt 20 millioner kroner.

Deretter gikk ferden videre til Malmö, Maccabi Tel Aviv og FC Rostov. De siste årene har han vært lånt ut til Hammarby, Rubin Kazan og Yeni Matalyaspor.